Software

Twitter este o platformă cu mari probleme de securitate, ultimul scandal în care a fost implicată compania având loc în vara acestui an, atunci când un mic grup de hackeri a preluat controlul a zeci de conturi de Twitter foarte importante (Elon Musk, Bill Gates, Barack Obama etc.). Mai multe detalii pe subiect în acest articol.

Pentru că vrea să schimbe acest statut de reţea de socializare nesigură, Twitter a angajat un nou director pentru securitate. Acesta se numeşte Peiter Zatko, un fost hacker celebru cunoscut sub numele de Mudge. Peiter Zatko a fost o bună perioadă de timp unul dintre liderii grupului de hackeri Cult of the Dead Cow.

În noua sa poziţie Peiter Zatko va evalua de la zero securitatea informațiilor, integritatea site-ului, securitatea fizică, integritatea platformei și ingineria, urmând ca ulterior să vină cu recomandări privind schimbările structurale şi de practică ce se impun.

Cel mai recent, Zatko a coordonat securitatea companiei unicorn de plăți electronice Stripe. Anterior, acesta a lucrat la Google pentru proiecte speciale și a supravegheat acordarea de granturi pentru proiecte în domediul securității cibernetice la Agenția pentru Proiecte și Cercetări Avansate în Domeniul Apărării (DARPA) a Pentagonului.

Sursa: profit.ro

Categorii: twitter
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.