Diverse

În urmă cu mai bine de patru ani Google primea din partea Comisiei Europene o amendă de 4.34 miliarde de euro.

Google era acuzată la momentul respectiv de abuz de poziţiei dominantă. Comisia Europeană nu dorea ca device-urile ce rulează sistemul de operare Android să vină echipate din fabrică cu aplicaţiile şi serviciile Google. Conform oficialilor europeni, Google ar fi încălcat legile antitrust prin practici anticoncurenţiale severe.

Aşa cum era de aşteptat, Google a contestat în instanţă această amendă şi iată că avem deja prima decizie. Tribunalul General al Uniunii Europene a dat câştig de cauză Comisiei Europene, cu menţiunea că amenda a fost redusă de la 4.34 miliarde de euro, la 4.125 miliarde de euro.

Reacţia Google la această decizie a fost simplă şi la obiect: „Suntem dezamăgiți că Curtea nu a anulat în totalitate decizia. Android a creat mai multe opțiuni pentru toată lumea, nu mai puțin, și sprijină mii de afaceri de succes în Europa și în întreaga lume.”

Compania americană poate face apel acum la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene, ultima cale de atac. Dacă pierde şi în această instanţă, Google este bună de plată. Ştim totuşi că în trecut Curtea de Justiţie a Uniunii Europene a fost mai “înţelegătoare” cu marile companii, cazul Intel fiind deja celebru.

Sursa: techcrunch.com