Google Pixel 4a – colecție de zvonuri înainte de lansare

27/06/2020

Google Pixel 4a trebuia să fie lansat de către compania americană în mai, dar epidemia de Covid-19 a dus lansare spre iulie. S-ar putea să-l vedem în viitorul apropiat și asta pentru că tocmai ce a primit certificarea FCC.

O astfel de certificare este necesară în SUA, iar trei telefoane Google tocmai ce au primit aprobarea (G025N, G025 și G025J).

Ce se vorbește despre Pixel 4a la bursa zvonurilor pe partea de specificații?

  • display OLED de 5.81 inch cu rezoluție 2340×1080 pixeli (decupaj în colțul din stânga pentru camera de 8 Megapixeli);
  • procesor Qualcomm Snapdragon 730 dezvoltat pe 8nm, 6 GB RAM și 64 / 128 GB stocare;
  • Android 10;
  • 4G, Wi-Fi ac, bluetooth 5.0, cititor de amprentă în partea spate;
  • 12.2 Megapixeli cu PDAF și OIS, înregistrează materiale video la 4K cu 30 fps;
  • baterie de 3080 mAh cu încărcare la 18W pe USB type-C.

Teoretic, este un competitor de iPhone SE 2020 (399 dolari în SUA, iar Pixel 4a ar veni pe la 299  / 349 dolari în funcție de spațiul de stocare).

Știți că linia Pixel a fost concepută de către Google ca un fel de competitor de iPhone. Produsul ce este dezvoltat la nivel hardware și software de către o singură companie, doar că Apple își pune amprenta și la nivel de CPU, GPU etc.

Echipa HTC a fost preluată în mare parte de către Google și se distrează din când în când cu lansarea de telefoane mobile, seria mid-range ce a debutat în 2019 și linia Pixel pe segmentul flagship. Spun se distrează pentru că nu au cine știe ce presiune în a avea vânzări. Google nu trage tare să le aducă în oferta operatorilor sau măcar să le vedem importate oficial și prin țări precum România.

Emil Dragotă
Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.