Arhiva-Notebook

Andy Rubin pleacă de la conducerea echipei Android. Este o mișcare suprinzătoare. Sub conducerea sa s-a ajuns ca Android să fie no. 1 la nivel mondial și la mare distanță de orice competitor. Citeam zilele trecute că ar fi peste 750 de milioane de device-uri Android în piață (telefoane, tablete, portabile, etc) și că s-ar fi atins pragul a 1 milion de activări pe zi.

Totuși, miza este alta. Au și apărut articole în acest sens prin presa tech internațională. Android este un succes major, dar nu la fel se poate spune despre sistemul de operare pentru portabile / laptopuri – Chrome OS.

Rivalitatea dintre Google, Microsoft și Apple este cunoscută. Microsoft pornește dinspre Windows 7 / Windows 8 spre zona de mobile cu Windows Phone 8 și Windows RT. Apple are linia MacBook bine pusă la punct și cu un loc important în dinamica companiei.

Google dorește să scoată Chrome OS în față. De aici și dorința lor de a avea un sistem de operare suficient de versatil spre a fi portat pe telefoane, tablete și laptopuri. Sunt activități pe care le desfășori fără probleme pe telefon și tabletă, dar când sunt chestii serioase treci pe PC. Compania americană nu are cum să nu piardă oportunitatea de a fi prezenți și pe segmentul de PC cu o soluție completă.

Bineînțeles că vor veni cu alternativa lor. Vor miza pe alte metode  de monetizare decât plata unei licențe precum la Windows 8 sau achiziția de laptop + S.O. + eventuale update-uri de platformă la un preț modic cum face Apple.

Sursa: Wall Street Journal

Categorii: arhiva-notebook

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.