Hardware

Google a decis să retragă produsele Fitbit din România şi din alte 28 de ţări la nivel global. Compania americană afirmă că toţi utilizatorii din aceste ţări vor primi în continuare suport software, update-uri de securitate, respectarea garanţiei şi acces la serviciile de relaţii cu clienţii.

Dar de ce a luat Google o astfel de decizie ?

Răspunsul este simplu, însă oarecum dezamăgitor. Compania americană doreşte să îşi alinieze întreg businessul hardware la strategia comercială a brandului Pixel.

Ce înseamnă asta ?

Adică Google nu vrea să mai vândă device-uri Fitbit în ţările unde nu există produsele Pixel pe canal oficial.

Nu pot să îmi dau seama ce îşi propune Google, pur şi simplu renunţă la canale de vânzare disponibile pentru Fitbit, brand care oricum a intrat într-un puternic con de umbră de când a fost achiziţionat de gigantul american.

Ironic ar fi ca din 2024 Google să aducă dispozitivele Pixel în România şi astfel să revină şi cu cele Fitbit.

Update: Am primit un punct de vedere din partea Google / Fitbit referitor la subiectul acestui articol:

“Dispozitivele Fitbit se vor putea achiziționa în continuare pe piața din România. Modificările pe care le-am făcut se referă exclusiv la site-ul pentru România al Fitbit.com și fac parte din procesul de integrare continuă a brandului pe unele piețe. Clienții din aceste regiuni vor continua să aibă acces la asistența pentru clienți Fitbit, iar garanțiile și actualizările de software/securitate vor fi, de asemenea, onorate.”

Surse: google.com, androidauthority.com