Software

Google Stadia a ajuns și în țara noastră, asta după ce în urmă cu câteva zile aveam o altă veste de la compania americană. Implicațiile Android Auto sunt cu mult mai mari față de Google Stadia, un serviciu ce încearcă să-și creioneze o piață de desfacere.

Stadia este un serviciu ce permite accesarea de jocuri în cloud. Sunt mai multe modalitați de funcționare:

  1. Browser: Stadia.google.com;
  2. Aplicația mobilă Stadia disponibilă pe Android și în viitorul apropiat și pe iOS.

Sunt două variante:

a. Gratuit – Stadia (jocuri precum Destiny 2 și Super Bomberman R Online). Toți cei care se înregistrează primesc 1 lună de Stadia Pro în mod gratuit;

b. Cu abonament – Stadia Pro (zeci de jocuri sunt oferite în mod gratuit: Hitman 2, Dead by Daylight, Orcs must Die! 3 și în fiecare lună sunt adăugate jocuri noi). Abonamentul costă 45 lei / lună.

Orice abonat Stadia poate achiziționa jocuri din magazinul Stadia (jocuri precum Cyberpunk 2077, Assassin’s Creed: Walhalla, NBA 2k21, Star Wars Jedi: Fallen Order sau Watch Dogs: Legion).

Cerințe?

Conexiune de internet cu viteze de minim 10 Mbps. 

Nu săriți dacă Google Stadia nu este disponibil acum. În comunicat au precizat: Accesul pentru utilizatorii din România la platforma Stadia se va deschide treptat, în primele 24 de ore de la lansare. 

Categorii: jocuri-aplicatii

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.