Diverse

Se pare că Google are ceva planuri şi cu România, chiar dacă în acest moment sunt mici şi timide. Din 2020 gigantul american intenţionează să deschidă primul centru de cercetare din ţara noastră.

Google a închiriat o suprafaţă de 1000 de metri pătraţi (un etaj întreg) din turnul de birouri Unirii View, cea mai înaltă clădire de birouri din centrul Bucureştiului cu o înăltime de 73 de metri. Compania americană vrea ca această suprafaţă să fie sediul viitorului centru de cercetare.

După ce vor fi finalizate toate detaliile logistice, Google va demara şi procedura de angajare, una la finalul căreia compania estimează să angajeze cel puţin 50 de oameni.

Activitatea Google în România este încă foarte restrânsă, veniturile provenite în special din publicitate fiind estimate la 75 – 100 milioane de euro anual.

Sursa: profit.ro

Categorii: google

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.