Retelistica

Săptămâna aceasta a început cu confirmarea tranzacţie Orange – Telekom Romania Communications (fostul Romtelecom). Operatorul portocaliu a achiziţionat 54% din fostul Romtelecom pentru o sumă de aproximativ 268 milioane de euro.

Tranzacţia include cam tot ce avea Telekom în segmentul fix (telefonie, televiziune, internet), astfel că în România mai rămâne doar Telekom Romania Mobile Communications, adică divizia mobile. Mulţi s-au întrebat ce se va întâmpla cu aceasta, cine o va cumpăra, cine este interesat etc.

În mod surprinzător aflăm că grupul elen OTE are planuri pentru fostul Cosmote. Telekom Romania Mobile Communications va fi menţinut în grup, iar pentru acesta există aşteptări să fie transformat într-o entitate de succes.

Aceste informaţii le-am aflat din raportul financiar al grupului OTE pentru trimestrul al treilea, semn că în acest moment nu prea există interes pentru Telekom Romania Mobile Communications, astfel că trebuie mers cu el mai departe şi scos maxim din ce se poate. Din păcate fostul Cosmote a pierdut într-un an peste 440.000 de clienţi.

Categorii: telekom

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro și Acer Aspire V3-571G.