gAuto

Se înmulţesc ştirile legate de continuitatea proiectelor pentru motoarele termice, asta deşi până nu demult mai toţi producătorii se gândeau să le treacă pe linie moartă.

Săptămâna aceasta Grupul Renault şi compania chineză Geely au anunţat înfiinţarea oficială a companiei Horse Powertrain Limited, cea care se va ocupa de dezvoltarea de noi motoare termice pentru mărci precum Renault, Dacia, Alpine, Nissan, Geely, Mitsubishi, Volvo sau Proton.

Horse Powertrain Limited este deţinută în coproprietate de Renault şi Geely şi se va ocupa cu cercetarea, dezvoltarea şi fabricarea de motoare convenţionale şi hibride. Aceasta se bazează în prezent pe 17 uzine la nivel mondial, 5 centre de dezvoltare, peste 19.000 de angajaţi şi îşi propune să ajungă la o producţie anuală de 5 milioane de motoare termice şi la o cifră de afaceri de 15 miliarde de euro / an.

„Acest parteneriat cu o companie lider precum Geely ne va permite să creăm un nou jucător cu capacitățile, know-how-ul și cunoștințele necesare pentru a dezvolta tehnologii pentru motoare termice cu emisii foarte scăzute și hibride foarte economice, esențiale pentru viitor. Prin Horse Powertrain Limited, Renault Group va putea obține leadership-ul și amploarea globală într-un sector care reprezintă mai mult de 80% din vânzările sale. Împreună, vom face față provocării decarbonizării prin plasarea inovației în prim-planul activităților noastre.”, a declarat Luca de Meo, CEO-ul Grupului Renault.

Cu siguranţă Dacia va utiliza la maxim viitoarele motoare produse de Horse Powertrain Limited, mai ales că se ştie deja că la nivelul grupului Renault această marcă va rămâne ultima în hora electrificării.

Surse: media.renaultgroup.com, automarket.ro