gAuto

Cererea pentru maşini electrice este într-o creştere accentuată, iar acest lucru se vede inclusiv pe străzi. Dacă în urmă cu 2-3 ani abia recunoşteam un model electric prin trafic, acum le vezi mai peste tot. Cantitativ nu sunt încă multe, dar cu siguranţă numărul acestora va creşte pe repede înainte.

Grupul Volkswagen este unul care a înţeles repede că maşinile electrice sunt viitorul, iar mărcile sale au deja numeroase modele interesante atât ca preţ, cât şi ca design sau dotări. Directorul Financiar al grupului, Arno Arlitz, a declarat presei că cererea este atât de mare, încât unele maşini au termen de livrare deja 2023 (capacitatatea maximă de producţie şi livrare pentru 2022 a fost atinsă). Putem spune că aceste modele sunt sold out.

Conform datelor furnizate de companie, în 2021 întreg grupul a vândut 762.400 de vehicule electrificate (+81% vs 2020), din care 452.900 au fost maşini 100% electrice (+95% vs 2020).

Există însă şi veşti mai puţin plăcute legate de limitarea capacităţilor de producţie. Dacă anul trecut limitele au fost setate de criza globală de semiconductori, în 2022 acestea sunt trasate atât de continuare crizei, cât şi de războiul din Ucraina (producţia totală de maşini ar putea fi redusă anul acesta cu aproximativ 5 milioane de unităţi).

Grupul Volkswagen include mărci importante precum Volkswagen, Audi, Porsche, Skoda, Seat sau Bentley.

Sursa: insideevs.com