gAuto

În primăvara acestui an Guvernul a decis să plafoneze preţurile poliţelor RCA în perioada 11 aprilie – 10 octombrie (6 luni). Conform hotărârii de la acel moment, preţurile poliţelor RCA au fost plafonate la valoarea practicată la 28 februarie 2023.

Ulterior Guvernul a decis prelungirea acestei plafonări până la sfârşitul anului, iar mai nou aflăm că plafonarea tarifelor poliţelor RCA va fi prelungită pentru încă 6 luni, cel mai probabil până la 30 iunie 2024.

Preţul va creşte totuşi puţin deoarece acesta va fi ajustat cu rata inflaţiei, una de maxim 6.8%.

Premierul a declarat că a fost luată această decizie „pentru a preveni o creştere excesivă a preţurilor cu impact semnificativ asupra economiei”.

Eu personal nu înţeleg cum funcţionează această plafonare şi o să vă explic imediat de ce. La sfârşit de septembrie mi-am prelungit şi eu poliţa RCA la maşină şi dacă în 2022 am dat la Euroins 676.46 lei pe 12 luni cu clasa bonus-malus B8, acum am dat la Asirom 836.93 lei pe aceeaşi perioadă, cu aceeaşi clasă de bonus-malus. Acum am verificat din nou cât aş plăti dacă ar trebui să îmi fac mâine asigurarea, iar pe 12 luni cu clasa bonus-malus B8 nu am găsit nimic sub 1000 lei. Ceva îmi dă cu virgulă.

Via: zf.ro