Software

Se pare că femeile din Spania sunt nemulţumite că ele fac majoritatea treburilor casnice, într-un studiu recent al INE (Institutul Naţional de Statistică) 50% dintre acestea susţinând că ele îndeplinesc majoritatea sarcinilor din familie.

Cum guvernul spaniol de stânga a folosit egalitatea între sexe ca mijloc de a câştiga alegerile, un instrument pentru ajutorarea femeilor pică foarte bine.

Ángela Rodríguez, secretar de stat ce se ocupă cu promovoarea politicilor legate de egalitatea de şanse, a transmis în cadrul unei convenții a Comitetului pentru eliminarea discriminării împotriva femeilor (organism al Națiunilor Unite) că ţara sa a gândit o aplicaţie de mobil care va arăta soţiei dacă treburile casnice sunt împărţite echitabil în casă (desigur că la nevoie se poate aplica şi invers).

Aplicaţia este concepută pentru a ajuta familiile spaniole şi nu numai, astfel că principiile acesteia vor fi utile inclusiv în a împărţi sarcinile între copii, colegi de cameră etc.

Guvernul spaniol a deschis deja o licitaţie pentru a desemna compania care va produce efectiv aplicaţia, bugetul alocat acestui proiect fiind de 211.000 euro.

Sursa: thetimes.co.uk