Software

Chiar dacă unii dintre noi am crede că este o glumă, acest articol este cât se poate de serios şi ce trebuie noi să înţelegem foarte clar este că orice device conectat la internet poate fi utilizat prin vulnerabilităţile sale şi în alte scopuri.

Un reprezentant al companiei de securitate cibernetică Fortinet a povestit presei că de curând au descoperit o reţea de hackeri ce a iniţiat mai multe atacuri DdoS folosind aproximativ 3 milioane de periuţe electrice. Atacurile au fost îndreptate asupra unei companii elveţiene, site-ul acesteia fiind picat câteva ore, perioadă în care au fost înregistrate pierderi financiare importante.

Hackerii au exploatat software-ul mediocru implementat pe periuţele electrice şi le-au redirecţionat să acceseze în mod repetitiv acelaşi site. Vă daţi seama că sub presiunea a 3 milioane de conexiuni simultane, site-ul companiei elveţiene a cedat cu uşurinţă.

Cei de la Fortinet ne avertizează şi ne transmit că „fiecare dispozitiv conectat la internet este o potenţială ţintă”, aşa că trebuie să avem mare grijă cum le utilizăm. În trecut hackerii au folosit pentru atacuri DDoS şi device-uri precum monitoare pentru bebeluşi, camere web, frigidere, maşini de spălat rufe etc.

Sursa: gizmochina.com