Notebook

Google dorește a extinde gama sa de Chromebook-uri și mai ales să coboare prețurile spre zone în care Microsoft nu ajunge cu laptopurile ce rulează Windows. 

Compania americană este deschisă spre parteneri OEM mai puțin cunoscuți, în genul Haier sau Hisense. Ce ar fi ca în 1 – 2 ani să vedem Chromebook-uri de la Allview, UTOK, Evolio etc?

Haier Chromebook 11 – display de 11.6 inch cu rezoluție 1366×768 pixeli, procesor Rockchip RK3288 quad-core pe ARM Cortex-A17 la 1.8 GHz, Mali-T764 GPU, 2 GB memorie RAM de tip DDR3, 16 GB spațiu de stocare, Wi-Fi ac, baterie ce ar oferi autonomie de 10 ore.

Hisense Chromebook – specificațiile de mai sus, dar cu procesorul Rockchip RK3288 quad-core la 2.5 GHz și autonomie de 8.5 ore. Prețurile sunt de 149 dolari, la precomandă în SUA prin Amazon și Walmart (Haier Chromebook 11 pe Amazon și Hisense Chromebook prin Walmart).

TRUE, XOLO și Nexian sunt așteptate a lansa Chromebook-uri cu diagonală între 11.6 și 15 inch și cu preț între 199 dolari – 499 dolari, pe lângă brandurile cu care au lucrat până acum (ASUS, Acer, Dell, HP, Lenovo și LG).

O piață emergentă precum cea locală ar trebui să fie deschisă spre astfel de produse, mai trebuie să existe și dorința Google de le comercializa în țara noastră. Moment, ei sunt cei care blochează disponibilitatea Chromebook-urilor și Chromebox-urilor.

Laptopurile în genul Chromebook le văd excelente pentru browsing, mediul educațional, YouTube și am înțeles că aplicațiile din Google Play pot fi aduse prin ARC / App Runtime for Chrome. Oricum sunt sigur că magazinul Chrome va fi compatibil cât de curând cu Google Play. Prevăd o unificare din acest punct de vedere.

Sursa: Google Chrome Blog

Categorii: notebook

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Vivo X80 Pro, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.