Nokian Tyres și-a închis operațiunile din Rusia, iar fabrica din Oradea urmează a intra în producția de anvelope din 2024.

Am mai scris pe acest subiect: aici, aici și aici.

Fabrica de anvelope din Oradea va fi prima cu emisii zero de CO2 din lume. Energia provine exclusiv din surse de energie ecologică, accentul este pus pe sustenabilitate, procese eficiente și automatizate.

Un alt element important pe care Nokian Tyres îl aduce este dat de standardul de zero deșeuri la depozitul de gunoi, standard pe care-l aplică și la fabricile din Finlanda și SUA.

Primele anvelope vor fi realizate în 2024, iar producția comercială începe în 2025.

O altă inițiativă a Nokian Tyres este legată de implicarea în realizarea unui automobil neutru din punct de vedere climatic. Ce înseamnă asta?

Un automobil spre a obține o certificare de genul trebuie să fie vizată eliminarea tuturor emisiilor de gaze cu efect de seră rezultate atât din producția sa, cât și din scoaterea sa din uz.

Polestar și-a propus să aducă un automobil pe acest format până în 2030, iar Nokian Tyres se implică în proiect ca și furnizor de anvelope. Cei mai pasionați de automobile știu că Polestar este un producător de automobile electrice premium fondat de către Volvo Cars și Geely Holding în 2017. Sediul este în Suedia și desfășoară activități comerciale în 27 de piețe din Europa, America de Nord și în Asia.

Declarații oficiale:

Acest tip de parteneriat este o potrivire perfectă când vine vorba de valorile Nokian Tyres, de afaceri și de munca noastră ambițioasă în domeniul sustenabilității”, spune Teemu Soini, șeful departamentului de inovare și dezvoltare de la Nokian Tyres.

Colaborarea, cercetarea și rezultatele obținute vor avea beneficii mai largi și în afara acestui proiect, deoarece vor fi create noi modalități de scădere a amprentei de carbon a diferitelor activități de afaceri. Unele dintre ele pot fi disponibile deja înainte de 2030, când este stabilit obiectivul proiectului. De exemplu, inovațiile anvelopelor create în timpul proiectului Polestar 0 vor fi utilizate în produsele Nokian Tyres cât mai curând posibil”, continuă el.

Nokian Tyres a prezentat prima sa anvelopă de iarnă în…, 1934. În 2022 au introduc conceptul Nokian Tyres Green Step prin care 93% din materialele folosite sunt reciclate sau regenerabile.

Categorii: gauto

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.