Jocuri si Aplicatii

Nokia are planuri mari în ce privește hărțile și serviciile de localizare. Aduce un brand nou denumit HERE sub care se vor ascunde hărțile Nokia și partea de geolocalizare. Interesant este că acest serviciu va fi adus și pe alte sisteme de operare, pe noi dispozitive.

Declarațiile oficiale:

Oamenii vor hărţi excelente, iar prin HERE putem reuni serviciile Nokia bazate pe locaţie pentru a oferi utilizatorilor o modalitate mai bună de a explora, descoperi şi împărtăşi lumea lor,” a declarat Stephen Elop, Preşedinte şi CEO al Nokia. “În plus, cu HERE ne putem extinde expertiza de 20 de ani în domeniul serviciilor bazate pe locaţie către noi dispozitive şi sisteme de operare.”

Lansarea unui nou brand este o mişcare bună pentru Nokia în domeniul hărţilor şi geolocalizării, activele companiei în această zonă fiind impresionante. Credem că hărţile şi localizarea vor aveau un rol tot mai important în dezvoltarea dispozitivelor şi serviciilor din următoarea generaţie într-o gamă largă de segmente,” a declarat Crawford Del Prete, Executive Vice President, Head of Worldwide Research, IDC.

Este greu să creezi hărţi bune – dar localizarea revoluţionează modul în care folosim tehnologia pentru a interacţiona cu lumea reală,” a declarat Michael Halbherr, Executive Vice President, Location & Commerce şi responsabil pentru brandul HERE. “De aceea, am investit şi vom continua să investim în crearea celei mai puternice oferte de servicii de localizare, una diferită de ceea ce este disponibil astăzi pe piaţă.”

Despre ce este vorba cu HERE de la Nokia?

a. Aplicație de hărți pentru iOS sub denumirea HERE, au folosit HTML5. HERE va oferi navigație offline, navigație pietonală cu ghidare vocală și informații despre rutele de transport în comun. Va ajunge în App Store în câteva săptămâni și va fi gratuită.

b. Parteneriat cu Mozilla spre a aduce HERE Maps pe Firefox OS ce va fi lansat în 2013. Observați că Nokia mizează pe un sistem de operare ce nici măcar nu a fost lansat, dar acesta-i un semn că Mozilla ne pregătește ceva extrem de interesant.

c. Aplicație de referință pentru Android + kit de dezvoltare sub formă de SDK pentru cei care produc hardware cu Android spre a-și aduce aplicații personalizate. SDK-ul va sosi în prima parte a lui 2013.

Nokia dorește să achiziționeze o companie – earthmine din Berkeley, California. Asta pentru a aduce tehnologia lor în HERE (captarea și procesarea de imagini). Tranzacția s-ar finaliza până la final de an.

Mă uimește deschiderea Nokia către iOS și Android. Era de așteptat într-un fel după ce Nokia Maps pe Windows Phone 8 a devenit un standard. A înlocuit Bing Maps, cel puți din câte știu eu.

Cum vi se pare mișcarea Nokia?

Categorii: jocuri-aplicatii
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.