Tablete

HP Mesquite arată interesul unor companii de renume pentru segmentul tabletelor ultra low-cost. Specificațiile sunt interesante. HP se evidențiază puțin față de liga low-cost formată de tabletele Android cu display de 7 inch.

Tableta HP este comercializată prin lanțul de magazine Walmart din SUA. Include display de 7 inch cu rezoluție 1024×600 pixeli, procesor Intel Atom Z2460 de tip single core la 1.6 GHz, 1 GB RAM, 8 GB spațiu de stocare și slot pentru microSD.

Rulează Android 4.1 Jelly Bean. Pe partea de conectivitate: Wi-Fi în standardele b/g/n, bluetooth 2.1, microUSB, jack de 3.5 mm, cameră frontală de 0.3 Megapixeli. Autonomia ar fi de până la 5h.

Ce este interesant la HP Mesquite?

Faptul că nu are specificații similare cu tabletele low-cost clasice. Intel și HP au colaborat la tableta de 89 dolari și astfel a fost atins prețul respectiv. Aș mai nota și 1 GB RAM + 8 GB spațiu de stocare. Mă aștept să vedem produse similare în 2014 pe plan local din partea brandurilor de renume în genul ASUS, Acer, Dell etc.

Nu-și mai pot permite să nu intre pe tablete ieftine. Au ajuns a fi achiziționate pe post de jucării pentru cei mici și nu numai. Plus că performanțele cresc din trimestru în trimestru. Componentele scad ca preț și specificații care altă dată erau pentru categoria mid-range coboară spre low-cost.

Sursa: TheDroidGuy.com

Categorii: tablete

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Vivo X80 Pro, Canon 70D și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.