Smartphone

HTC este una dintre companiile care sper că nu va dispărea prea curând din peisaj. Lumea Android ar fi fost mai monotonă fără telefoane precum HTC Desire, HTC Desire HD, HTC One X sau HTC One. Sunt produse care ies în evidență prin calitatea fabricației și materiale, prin atenția dată la detalii, diferite de orice alt produs al concurenței.

HTC One îl consider a fi smartphone-ul no. 1 din ce s-a lansat pe anul în curs. Totuși, vânzările HTC sunt problematice. Pe ultimul trimestru din Q4 2013 abia dacă vor atinge pragul a 6 milioane unități comercializate și aici sunt incluse toate telefoanele pe care le au în portofoliu. Apple a vândut 6 milioane de iPhone 5S și 5C în primul weekend de la startul vânzărilor. Comentariile sunt de prisos.

Ce ar putea face HTC ca să iasă din acest trend negativ?

Trebuie să impresioneze mai mult decât până acum. Să producă un device care să uimească, să fie cu totul special prin funcțiile încorporate, la nivel de design. Am încredere în ei că la partea de design sunt pregătiți să producă ceva special, HTC One este exemplul perfect.

Câteva idei pe care compania taiwaneză ar trebui să le ia în considerare:

1. Telefon cu specificații de top, fără niciun compromis. Să gândească un produs care să fie cu un pas în fața concurenței. Exemple: primul telefon cu 4 GB RAM sau cu cel mai nou procesor Qualcomm etc. La început de 2014 aș pregăti un HTC One+ (display FHD, 4 GB RAM, cel mai nou Android, UltraPixel la generația a doua, baterie mare).

2. Baterie mare. 2014 va fi anul telefoanelor Android cu baterii de la 3000 mAh în sus. Deja Lenovo are câteva telefoane de gen care prin februarie 2014 vor poposi și în țara noastră. GOCLEVER de mâine dă startul prin Cel.ro la GOCLEVER INSIGNIA 5X cu două baterii în pachet (2000 și 4000 mAh). Majoritatea celor care dețin un smartphone Android sunt dezamăgiți de autonomie.

3. Dual boot – Android în stadiu nativ și Android + Sense UI. Oppo face ceva de genul pentru Oppo N1 cu Color OS și CynaogenMod. S-ar evidenția față de Samsung, LG, Sony. Android cu interfața stock ar fi și ușor de upgradat la noile versiuni ale sistemului de operare mobil powered by Google.

4. Prețuri mai puțin piperate – HTC One Max este mai scump decât Samsung GALAXY Note, deși la partea de specs se situează sub phabletul sud-coreean. O ajustare a prețurilor ar fi de dorit. Să-și optimizeze procesele astfel încât să nu producă telefoane care la raft raportat la concurența din nișa respectivă sunt cu 2 – 300 de lei mai scumpe.

5. Funcții noi pe smartphone, pe care să le accesezi într-un market special și să le instalezi dacă le consideri necesare. Să-i spune drept bonus pack pe care fiecare este lăsat liber să-l pună sau nu pe smartphone-ul din dotare. Samsung uimește prin multitudinea de aplicații și servicii pe care le pune pe device-urile sale. HTC ar putea folosi partea de R&D încât să aducă ceva nou și să nu fie obligatoriu implementate pe telefon.

6. Angajament clar în ce privește update-urile de software Android. De genul că următorul telefon lansat de companie primește versiunile noi ale Android pentru 2 ani de zile cu disponibilitate la 2 săptămâni după debutul oficial făcut de Google. Nu cred că este imposibil să faci asta. Mai ales dacă lucrezi într-un parteneriat strâns cu Google, ai idee ce vor să facă și dezvolți din mers.

7. Marketing agresiv în online. Este cel mai ieftin mediu în care ar putea să-și promoveze tehnologia. Samsung are Mobilers, HTC ar putea face ceva similar, dar la nivel mai profesionist.

Îmi doresc ca HTC să nu ia drumul Nokia sau BlackBerry. Concurența ridicată este motorul evoluției. HTC a inovat de multe ori, au gândit diferit de ceilalți. Să vedem ce le va rezerva 2014.

Tag-uri: HTCHTC One
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.