HP promite imprimare de oriunde, în orice moment şi se ţine de cuvânt

20/10/2011

Am participat la un cochet eveniment organizat de HP România şi astfel am aflat o sumă de lucruri noi în ce priveşte aşteptările pe care ar trebui să le aveţi de la o imprimantă în 2011.  Locaţia a fost etajul 21 de la Intercontinental. Bucureştiul părea a fi un oraş adormit, înconjurat de un fel de smog englezesc în care şi ceaţa avea un rol important.

Oficialii HP au dorit să realizeze un eveniment mai nonconformist. Conferinţa nu a avut loc după tiparul obişnuit, iar cei doi prezentatori dădeau impresia că au o discuţie la o cafea şi rezolvau diverse sarcini de care te loveşti la serviciu sau pe care vrei să le faci acasă cu ajutorul imprimantelor din apropiere. Este foarte interesant să printezi direct de pe mobil prin ePrint. Erau două monitoare pe care se făcea live video din stradă, în apropiere de locaţie şi fiecare trecător putea să testeze noutăţile oferite de HP.  Atmosfera a fost plăcută şi relaxantă.

Au dezvoltat tehnologia prezentată în 2010 şi botezată ePrint după cum şi spuneam mai sus. Prin intermediul acesteia de pe orice device cu conexiune la internet poţi imprima o fotografie sau un document pe imprimanta de acasa sau de la birou. Fiecare imprimantă are o adresă de mail prestabilită şi poate fi conectată la internet via wi-fi putând să preia comanda ta în orice moment. Printează de toate: fotografii, documente excel, word, etc. ePrint era inclus la început doar pe imprimantele laser de top. Acum coboară şi pe deskjet-urile ce ajung la 300 de lei. Toate HP-urile de acum încolo vor avea ePrint preinstalat.

Alături de ePrint au fost dezvoltate:

1. HP AirPrint – dezvoltată specială pentru iOS şi imprimarea oricărui document se poate face de pe iPhone, iPad şi iPod Touch cu ajutorul reţelei wireless locale;

2. HP ePrint Wireless Direct – în cazul în care nu ai o conexiune la internet poţi face o conexiune directă via wi-fi la imprimanta din apropiereşi printr-o conexiune ce nu necesită folosirea unui router sau acces point. Au menţionat că este prima de acest fel din industrie.

3. HP ePrint Enterprise – proiectată pentru telefoanele BlackBerry. Se doreşte a fi o soluţie pentru cei care vor să păstreze confidenţialitatea documentelor cu care lucrează în spaţiul de la birou, dar vor să şi beneficieze de tehnologia ePrint oferită de HP. Poate fi setat un cod de siguranţă ce ar trebui introdus în interfaţa imprimantei  pentru ca procesele comandate să se desfăşoare. Aplicaţia a fost portată şi în iOS.

4. Google Cloud Print – poate fi activat în toate browserele Chrome şi oferă printare directă din Google Docs sau din Gmail. Eu am renunţat la Word în favoarea Google Docs şi nu-i simt lipsa.

Au fost prezentate şi o serie de echipamente noi cum ar fi:

I. HP ENVY 110 e-All-in-One

A fost şi premiu pentru cei de faţă. Trebuia trimisă o imagine către una din imprimantele aflate în sală şi participai la o tombolă. Nu am reuşit să câştig această imprimantă. Arată senzaţional pe alb şi va costa cu siguranţă peste 1.000 de lei. Tăviţa de hârtie este retractabilă automat. Ecranul touchscreen este de dimensiuni generoase şi oferă acces la o gamă variată de aplicaţii HP. Se poate conecta direct la reţeau wireless din încăperea în care este aşezată.

II. HP LaserJet Pro 100 color MFP M175nw

Destinată companiilor mici sau mijlocii şi aduce un design compact pentru clasa sa fiind şi cel mai mic multifuncţional laser al HP. Promit o întreţinere uşoară ce poate fi făcută de oricine şi nu de o echipă specializată. Aduce şi un consum redus de energie. Include ePrint ca şi modelul de mai jos.

III. HP LaserJet Enterprise M4555 MFP 

Pentru companiile ce au nevoie de un instrument puternic care să imprime în ritm accelerat. Normal că include funcţii devenite clasice: imprimare, scanare, copiere, fax. Uimeşte printr-un firmware upgradabil ce va oferi actualizarea periodică a caracteristicilor multifuncţionalului din dotare.

IV. HP Office Pro 8000 Enterprise şi HP Officejet Pro 8100 ePrinter 

Se adresează mediului business ca şi cele două laserjet-uri amintite. Tehnologia de printare este diferită, se promite viteză ca a unui laserjet şi economie de cerneală.

V. HP PhotoSmart 5510 e-All-in-One, HP Photosmart 7510 e-All-in-one şi HP Photosmart 7510 e-All-in-one

HP ENVY este o imprimantă de lux cu mult stil, celealale 4 enumerate sunt pentru mediul business şi cele trei îngroşate cu un rând mai sus sunt destinate utilizatorului de rând. Normal că au păstrat tehnologia ePrint ce permite printare din orice colţ al planetei doar să ai o conexiune la web. Fotografiile făcute sunt de calitate. Am făcut câteva şi chiar cele făcute cu LG Optimus One – cameră de 3.2 Megapixeli – se vedeau bine.

Ţin să precizez că acum ştiu cu siguranţă ce trebuie să caut la o imprimantă nouă.

Este ideal să scapi pe acasă de fire şi să poţi imprima într-un mod intuitiv. Uneori chiar am avut nevoie să printez de la distanţă şi cu ePrint chiar se poate. Uimeşte adaptarea HP la trendurile pieţei – aplicaţie în App Store şi pe telefoanele BlackBerry pentru targetul business, ENVY permite printarea unor imagini dintr-o reţea socială – dau ca exemplu facebook sau twitter.

 

 

Emil Dragotă
Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.