Smartphone

Un anunț care nu are cum să fie ok pentru cei ce au achiziționat acest smartphone în 2010. Vorbim de unul dintre cele mai populare terminale ale anului trecut care s-a vândut în milioane de unități. Va rămâne cu Android 2.2 FroYo. Un punct pozitiv pentru cei ce au ales Samsung Galaxy S ce luna aceasta a făcut trecerea la cea mai nouă versiune a sistemului de operare mobil oferit de Google.

Există soluții, dar acestea te vor lăsa fără garanție și niciodată un soft oferit neoficial nu te scutește complet de probleme și uneori funcții ale telefonului devin inaccesibile.

Ideea este că HTC a lucrat luni bune sau măcar promiteau constant trecerea la 2.3 Gingerbread, dar nu s-a ajuns la ceva anume. Au dat vina pe memoria insuficientă din spatele telefonului. HTC Desire are un ecran S-LCD sau SuperAMOLED de 3.7 inch cu rezoluție 480×800 pixeli, 578 Mb RAM, 512 Mb ROM, procesor tactat la 1 Ghz. Dacă pachetul tehnologic din spatele lui Desire nu duce Gingerbread, cum reușesc cei de la LG să aducă același soft pe LG Optimus One cu doar 600 Mhz, 512 Mb RAM și ROM?

Sunt curios dacă Google se va ține de cuvânt – normal și cei care produc telefoane Android – și 18 luni de la lansare orice terminal va primi update-urile platformei Android.

UPDATE 1: HTC România a spus că HTC Desire va face trecerea la Android 2.3 Gingerbread, dar nu a oferit o dată vizavi de disponibilitatea oficială. Nu ne rămâne decât să așteptăm.

UPDATE 2: puteți descărca Android 2.3 Gingerbread de la http://developer.htc.com/. Mulțumim utilizatorului Dudu pentru informație!

Via | Credit foto

Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.