Software

După zvonul apărut că Samsung ar cumpăra webOS, rezultat a fi unul nefondat deoarece deține deja Bada, oficialii HTC au declarat că se gandesc serios să aibă un sistem de operare mobil propriu.

Ne-am gândit și am discutat despre asta, dar nu o vom face dintr-un impuls, a declarat Cher Wang, președintele HTC. Putem folosi orice sistem de operare dorim. … Puterea noastră stă în înțelegerea unui sistem de operare, dar aceasta nu înseamnă că trebuie neapărat să producem unul, al nostru.

Totuși, anunțul HP că încetează producția de device-uri webOS și începe căutarea de licențe pentru platforma sa, a cam pus pe jar vânzătorii de Android, între care și Samsung și HTC. Aceștia sunt îngrijorați de sistemul de operare urmare a achiziției de către Google a Motorola Mobility, despre care Wang și-a re-arătat aprecierea, considerând-o una corectă, din care Google are foarte multe de câștigat.

După cum arată piața, webOS ar fi cam singurul sistem de operare pe care HTC ar putea să îl cumpere deoarece are deja expunere pe piață iar HP este deschis spre oferte.

Sursa: The Next Web

Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Gadget.ro

Gadget.ro este un site de știri și recenzii tech cu o vechime de peste 10 ani. În această secțiune apar articole de tip advertorial, unele dintre ele nu sunt redactate de către noi și se menționează clar în corpul materialului dacă este cazul.