Telefoane Mobile

În urmă cu câteva săptămâni aflam că Huawei a reuşit să vândă mai multe smartphone-uri decât Samsung în luna aprilie. Vorbeam atunci de o cotă de piaţă de 19% pentru Huawei, respectiv 17% pentru Samsung.

Conform celor de la Counterpoint Research compania chineză a rezistat şi în luna mai pe primul loc cu o cotă de 19.7% din totalul vânzărilor globale. Samsung a recuperat din diferenţă şi a ajuns la o cotă de 19.6% şi are speranţe foarte mari că în iunie va reveni pe primul loc.

Topul vânzărilor globale pentru luna mai este completat de Apple cu 13% şi Oppo, Xiaomi şi Vivo, fiecare cu câte 8%. Restul de 23% din piaţă se împarte la alţi zeci de producători (LG, Sony, Nokia, OnePlus şi mulţi alţii).

Ca cifre absolute, în mai au fost comercializate la nivel global 81.97 milioane de telefoane.

Pentru Huawei lunile aprilie şi mai au fost exemple clare că Samsung poate fi depăşit, însă trebuie să atragă mai mulţi cumpăratori din afara Asiei. Cât regiunile tradiţionale Samsung au fost închise în perioada stărilor de urgenţă, Huawei a avut două mici victorii de etapă.

Sursa: gizchina.com

Categorii: huaweisamsung

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.