Telefoane Mobile

Huawei Mate 30 și Mate 30 Pro au fost prezentate în capitala Bavariei, iar debutul comercial s-a produs în China pe 26 septembrie.

Richard Yu a afirmat că vânzările ar fi trecut de 1 milion unități pentru Mate 30 și Mate 30 Pro în mai puțin de o săptămână.

Declarația a fost făcută la deschiderea unui magazin premium în Shenzhen.

Informația nu este confirmată sau infirmată din alte surse. Cel mai probabil a atins milionul de unități, pentru că serviciile Google Play nu erau oricum incluse în China și nu reprezintă un dezavantaj. Pe de altă parte, Huawei este liderul din China pe piața de telefoane mobil și beneficiază de un suport local masiv.

Un alt element ce ajută este dat de prețurile cu adevărat atractive practicate în China.

Huawei Mate 30 Pro este noul vârf de gamă. Printre specificațiile ce-l evidențiază:

  • ecran OLED cu o curbură pronunțată pe laturile din dreapta și stânga, raport display / corp de 94.1%;
  • procesor Kirin 990 dezvoltat pe un proces de litografiere în 7nm+ (2 x ARM Cortex-A76 la 2.86 GHz + 2 x ARM Cortex-A76 la 2.09 GHz + 4 x ARM Cortex-A55 la 1.86 GHz);
  • 40 Megapixeli cu f/1.6, 8 Megapixeli cu f/2.4 de tip tele, 40 Megapixeli cu f/1.8 de tip ultrawide + 3D TOF;
  • înregistrare la 2160p cu 60 fps și la 720p cu până la…, 7680 fps;
  • cameră frontală de 32 Megapixeli + senzor pentru recunoașterea mișcărilor făcute cu mâna + recunoaștere facială îmbunătățită;
  • baterie de 4500 mAh ce se încarcă la 40W pe fir și 27W wireless.

Teoretic, Mate 30 și Mate 30 Pro ar trebui să fie lansate în săptămânile următoare și în Europa (prezentarea oficială a avut loc în Munchen).

Sursa: GSMarena.com

Categorii: telefoane-mobile

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.