gAuto

Huawei a anunţat prin intermediul unui comunicat oficial că a încheiat un acord de licenţiere cu un furnizor Volkswagen, un acord în care sunt prinse licenţe pentru tehnologia 4G pentru 30 de milioane de autovehicule Volkswagen.

Acordul reprezintă cel mai recent efort al companiei de tehnologie de a supraviețui unei eliminări progresive din partea SUA și de a monetiza tehnologiile wireless 4G și 5G. Aceste tehnologii, care includ protocoale de comunicații pentru smartphone-uri și mașini conectate, sunt esențiale pentru funcții precum încuietori inteligente ale ușilor, sisteme de infotainment în interiorul mașinilor, poziționare precisă și sisteme avansate de asistență a șoferului.

Huawei, cel mai mare deținător de brevete standard esențiale din China (SEP) pentru tehnologiile de comunicații 4G și 5G, a declarat că va putea găsi clienți pentru portofoliul său de brevete în industria auto, domeniu pe care compania s-a concentrat de când restricțiile comerciale de la Washington au întrerupt aprovizionarea cu cipuri și componente vitale.

Compania chineză a declarat că tranzacția este cel mai mare acord de licențiere din sectorul auto, în timp ce Volkswagen a transmis că primește cu bucurie faptul că “o companie TIC de vârf a acordat unuia dintre furnizorii noștri o licență pentru brevete de comunicații mobile standard esențiale. Această licențiere în lanțul de aprovizionare este un model al modului în care cooperarea din ce în ce mai strânsă între industria mobilității și industria informației și comunicațiilor poate avea succes.”

Cel mai recent acord de acordare a licențelor cu furnizorul Volkswagen nu numai că va ajuta gigantul chinez să-și monetizeze abilitățile tehnologice, ci și să-și aprofundeze angajamentul față de creșterea industriei EV. Huawei colaborează deja cu producătorul chinez EV Arcfox, o unitate a producătorului auto BAIC Group, susținut de stat, pentru a introduce vehicule electrice echipate cu tehnologia sa de conectivitate.

Categorii: gautohuawei

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro și Acer Aspire V3-571G.