Telefoane Mobile

Informația nu este confirmată și a fost introdusă în secțiunea bursa zvonurilor. Seria Mate 30 urmează a fi prezentată pe 18 septembrie, iar Huawei se pare că nu a primit certificare de la Google spre a folosi cel mai nou software + posibilitatea de a preinstala aplicațiile sale (Chrome, Maps, YouTube etc).

Mi se pare a fi o mutare îndrăzneață și neașteptată. De ce spun neașteptată?

Pentru că Google și Huawei au putut colabora în ultimele luni, iar o certificare pentru Mate 30 ar fi fost obținută. Într-adevăr, extensia primită de Huawei în această lună este validă doar pentru produse deja lansate.

Peste 100 de companii din USA au cerut dreptul de a conlucra cu compania chineză, dar niciuna nu a primit aviz din partea guvernului SUA. Nu se știe dacă Google se numără printre ele.

Din ce s-a discutat până acum în online:

  1. Huawei ar dori să livreze Mate 30 cu Android, dar depinde de Google ce la rândul său are nevoie de aprobarea guvernului SUA;
  2. Lansarea lui Mate 30 cu HarmonyOS este puțin probabilă, dar ar fi o soluție de ultim moment. Lansarea din 18 septembrie ar putea fi amânată în funcție de context.

S-ar putea ca HarmonOS să fie implementat pe Mate 30-ul din China, iar Android pe versiunea internațională.

Sursa: 9to5google.com

Categorii: telefoane-mobile

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează OnePlus 7T, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și laptopurile ASUS ROG G551 și ASUS Zenbook UX310UQ. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.