Telefoane Mobile

Informația nu este confirmată și a fost introdusă în secțiunea bursa zvonurilor. Seria Mate 30 urmează a fi prezentată pe 18 septembrie, iar Huawei se pare că nu a primit certificare de la Google spre a folosi cel mai nou software + posibilitatea de a preinstala aplicațiile sale (Chrome, Maps, YouTube etc).

Mi se pare a fi o mutare îndrăzneață și neașteptată. De ce spun neașteptată?

Pentru că Google și Huawei au putut colabora în ultimele luni, iar o certificare pentru Mate 30 ar fi fost obținută. Într-adevăr, extensia primită de Huawei în această lună este validă doar pentru produse deja lansate.

Peste 100 de companii din USA au cerut dreptul de a conlucra cu compania chineză, dar niciuna nu a primit aviz din partea guvernului SUA. Nu se știe dacă Google se numără printre ele.

Din ce s-a discutat până acum în online:

  1. Huawei ar dori să livreze Mate 30 cu Android, dar depinde de Google ce la rândul său are nevoie de aprobarea guvernului SUA;
  2. Lansarea lui Mate 30 cu HarmonyOS este puțin probabilă, dar ar fi o soluție de ultim moment. Lansarea din 18 septembrie ar putea fi amânată în funcție de context.

S-ar putea ca HarmonOS să fie implementat pe Mate 30-ul din China, iar Android pe versiunea internațională.

Sursa: 9to5google.com

Categorii: telefoane-mobile

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.