Arhiva-Resurse

Aceasta a fost declaraţie de forţă de la evenimentul de prezentare a gamei Huawei pentru România pe sfârşit de 2011 şi început de 2012. Deţin locul 5 la nivel mondial ca şi constructor de telefoane mobile şi au luat locul Sony Ericsson. Au şi cel mai vândut smartphone din România pe 2011 – Vodafone Smart.

Compania chineză are două componente: Huawei Device şi Huawei Enterprise. A doua face planuri pentru o investiţie în România de peste 200 de milioane dolari. Ar fi ideal mai ales după plecarea Nokia.

Detalii şi în comunicatul de presă. Voi lua device-urile mai interesante şi le voi prezenta în câte un articol separat.

[nggallery id=193]

HUAWEI lansează în România gama sa de smartphone-uri şi tableta Mediapad

Bucuresti, 27 octombrie 2011– Noua gamă de smartphone-uri precum şi tableta MediaPad, una dintre cele mai rapide tablete de 7 inci de pe piaţă, sunt lansate astăzi de către Huawei în România.

Noua gama de smartphone-uri cuprinde cinci modele: Honor, Vision, Sonic, X3 si Boulder. HUAWEI Vision oferă posibilitatea conectării la HUAWEI Cloud, cel mai mare spaţiu de stocare „in the cloud” pentru dispozitive mobile, cu o capacitate de până la 160 GB. Astfel, datorită funcţiei de sincronizare integrate în model, utilizatorii pot uita de grija copierii datelor. Mai mult, aceştia au acces gratuit la cele mai noi aplicaţii şi la conţinut digital.

Vision rulează pe platforma Android 2.3 Gingerbread şi este echipat cu un procesor Qualcomm MSM 8255 1GHz. Telefonul poate înregistra clipuri video la 720p, iar camera acestuia permite realizarea de fotografii la o rezoluţie de 5 megapixeli. Noul smartphone are încorporate LED flash, Bluetooth v2.1 cu A2DP, conexiune la Internet WiFi 802.11b/g/n/ internet, precum şi o gamă largă de opţiuni de mesagerie care include SMS, MMS, email, push mail şi IM.

HUAWEI Vision se remarcă şi prin designul stilat, mai ales datorită carcasei argintii, din aliaj de aluminiu.

Un alt model lansat este si HUAWEI Honor, care rulează pe plaforma Android 2.3.5 Gingerbread şi care vine cu un ecran HD capacitiv de 4 inci. Dotat cu o baterie de 1,900 MAh, Honor oferă cea mai lungă durată de viaţă a unei baterii pe segmentul smartphone-urilor cu ecran de 4 inch. Astfel, utilizatorii pot vorbi şi accesa funcţiile telefonului timp de aproximativ 3 zile[1] cu o singură încărcare.

Cu un procesor de 1,4 GHz, două camere foto încorporate, una HDR de 8 megapixeli[2] şi o cameră frontală de 2 megapixeli, Honor oferă caracteristici de top într-un corp cu o grosime de doar 10,9 mm şi o greutate de 140g.

De asemenea, Honor vine cu o interfaţă exclusivă Huawei, mai uşor de customizat şi utilizat, precum şi cu un widget dinamic pentru vreme. Smartphone-ul este dotat şi cu un giroscop care permite o experienţă de gaming mult mai bună.

În afara telefoanelor de tip smartphone, compania a mai lansat si Huawei-Discovery Expedition, telefonul rezistent la apă, la praf precum şi la şocuri. În plus, Huawei-Discovery Expedition include un GPS, o busolă şi un senzor G, ceea ce îl face extrem de potrivit pentru călătorii şi activităti în aer liber. Noul telefon se poate conecta cu uşurinţă la reţelele sociale Facebook şi Twitter, permiţându-le astfel utilizatorilor să împărtăşească cu cei dragi aventurile din călătorii.

Gama telefoanelor lansate de Huawei astăzi este completată de alte aproximativ 30 de  modele diferite  adresate oricarui tip de consumator.

Tableta MediaPad

Tableta MediaPad este echipată cu sistemul de operare Android 3.2 Honeycomb şi cu un procesor dual core 1.2 GHz Qualcomm, fiind capabilă să se conecteze la Internet prin HSPA+, cu până la 14,4 Mb/sec, dar şi prin WiFi 802.11b/g/n.

Utilizatorii pot să îsi creeze propriul conţinut prin intermediul celor două camere foto cu rezoluţia de 5 megapixeli, respectiv 1,3 megapixeli, tableta având totodată capacitatea de înregistrare video Full HD.

MediaPad reprezintă şi cea mai subţire tabletă produsă de HUAWEI Devices, măsurând doar 10,5 mm grosime şi cântărind numai 390 grame.

Modelele lansate vor fi disponibile spre comercializare la începutul anului 2012, la preturi cuprinse intre 100 euro şi 400 euro.


[1] Pentru o utilizare normală

[2] High Dynamic Range

Categorii: arhiva-resurse

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Vivo X80 Pro, Canon 70D și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.