Telefoane Mobile

Huawei a urcat pe locul 3 mondial în producția și comercializarea de telefoane mobile, iar Xiaomi își dorește să ajungă pe urmele sale. Ambele companii pregătesc lansarea de vârfuri de gamă în aceeași zi.

Despre Huawei P20 și P20 Pro se știe de prin ianuarie / februarie că vor fi lansate la Paris, iar Xiaomi din mers a prins ideea și s-a gândit să fure din atenția rivalului prin Mi Mix 2s (flagship-ul borderless ajuns la a 3-a ediție). Mi Mix 2s debutează în Shanghai.

Ce specificații probabile sunt listate în fața Huawei P20 Pro și Xiaomi Mi Mix 2s?

Huawei P20 Pro

  • display de 6.1 inch cu rezoluție 2280×1080 pixeli;
  • procesor Kirin octa-core, 4 / 6 GB memorie RAM, 128 GB spațiu de stocare;
  • Android 8.0 Oreo;
  • 12 Megapixeli cu OIS și f/1.7 + 20 Megapixeli cu f/1.7 + 2 Megapixeli, optică Leica, zoom optic 2x, filmează la 2160p cu 30 fps, cameră frontală de 24 Megapixeli cu autofocus ce filmează la 1080p cu f/2.0;
  • preț estimat – 900 euro.

Datele sunt preluate de pe GSMarena.

Xiaomi Mi Mix 2s

  • display AMOLED de 5.99 inch cu rezoluție 2160×1080 pixeli;
  • procesor Qualcomm Snapdragon 845, 8 GB memorie RAM și 256 GB spațiu de stocare;
  • Android 8.0 Oreo;
  • 2 x 12 Megapixeli cu f/2.0, detecție de fază, OIS, dual-LED flash, filmează la 2160p cu 30 fps, cameră frontală de 8 Megapixeli cu f/2.0;
  • baterie de 3400 mAh, ca preț nu cred că va trece de pragul a 650 – 700 euro.

Huawei pune accentul pe cameră, primul smartphone Android cu trei senzori în dreptul camerei principale și aici mă aștept să jongleze cu tot felul de noutăți. Interfața s-ar putea să fie optimizată suplimentar pentru viteză, AI etc.

Xiaomi pe de altă parte dorește să se evidențieze prin design, prin raportul display / corp, dar și prin raportul preț / specificații. CEO-ul Lei Jun a anunțat pe Weibo că 10 invitați de la evenimentul de lansare vor avea ocazia să viziteze Centrul Cultural Georges Pompidou din Paris, cel mai mare muzeu de artă modernă din Europa (locul în care Mi Mix, Mi Mi 2 și Mi Mix 2s urmează a fi expuse). Aș spune că și aici au avut Huawei în bătaia lungă a unei astfel de inițiative pe partea de promovare.

Suntem la bursa zvonurilor, iar singura confirmare este dată de lansarea celor două telefoane mobile – evenimente pregătite spre a se desfășura pe 27 martie, în capitala Franței. Pe cine pariați în acest duel?

Categorii: telefoane-mobile

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.