Alături de Huawei P60 Pro și Huawei Mate X3 au fost prezentate și smartwatch-urile Huawei Watch 4 și Huawei Watch 4 Pro.

Sunt comentarii legate de ceasurile Huawei cu privire la faptul că le-ar lipsi câteva funcții specifice unui smartwatch:

  1. eSIM;
  2. Magazin de aplicații dedicat;
  3. Plata cu ceasul.

Uite că la Watch 4 Pro* au rezolvat prima problemă. A doua aș spune că este cumva pe jumătate. A fost lansat un magazin de aplicații pentru ceasurile Huawei, dar sunt prea puțini dezvoltatori ce s-au încumetat să aducă software pe aici. Dacă vor depune eforturi mai susținute s-ar putea rezolva și asta.

Punctul 3 rămâne cumva în așteptare pe plan local. Sunt aplicații bancare în AppGallery, ar putea să facă ceva spre a avea și plată cu ceasul, măcar pe seria Watch 4.

*Huawei Watch 3 Pro a avut suport pentru eSIM în țara noastră. eSIM-ul este adus pe Watch 4 Pro, nu și pe Watch 4. 

Specificații aduse pe Watch 4 și Watch 4 Pro de la Huawei

Huawei Watch 4 Pro are un display LTPO AMOLED de 1.5 inci ce a fost protejat cu sticlă de safir. Carcasa este fabricată din aliaj de titaniu TC4 ce ar fi de 3 ori mai rezistent față de titaniul normal. Carcasa este de 48mm la Watch 4 Pro și 46mm la Watch 4. Ambele au certificare 5ATM și o sumedenie de fețe pentru AOD cu temă planetară.

Autonomia ajunge la 3 zile pentru Watch 4, iar pentru Watch 4 Pro s-ar ajunge la 4.5 zile. Modurile ce prelungesc autonomia ar aduce până la 14 zile pentru Watch 4 și 21 zile pentru Watch 4 Pro, dar mai toate funcțiile pentru care-l achiziționezi nu ar fi puse în valoare.

Sunt peste 100 de moduri de activități sportive pe care le recunoaște.

Care sunt funcțiile noi de pe Huawei Watch 4 și Huawei Watch 4 Pro?

Modurile recunoscute în mod automat de către ceas

Într-un minut primești informații din mai multe surse și toate datele sunt ilustrate într-un singur raport. Sunt agregate date furnizate de către senzorul pentru măsurarea ritmului cardiac, SpO2, ECG, temperatura pielii, stres, informații legate de respirație și tensiunea arterială.

Ceasul este capabil să facă o analiză a respirației. Este o altă adiție nouă din partea Huawei pe smartwatch-urile sale premium.

Widgeturile au fost actualizate spre a oferi mai multă informație. Asta pentru cei ce sunt pasionați să afle detalii maxime despre activitățile desfășurate cu ceasul la mână.

Certificare 30ATM ce îl face recomandat și pentru cei ce fac scufundări. Huawei Watch Ultimate are 10atm spre comparație.

Prețurile încep de la 450 euro pentru Huawei Watch 4 și 550 euro pentru Watch 4 Pro, iar versiunea cu brățară din titaniu costă 700 euro.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Gadget.ro (@gadgetromania)

La eveniment erau ambele ceasuri și m-am jucat pentru câteva momente cu Huawei Watch 4 Pro. Pot să spun că impresionează la primul contact prin calitatea materialelor folosite. Butonul de control sub formă de coroniță dă un feedback excelent. Display-ul LTPO OLED era lizibil și sub luminile puternice din sala respectivă, iar interfața era cea cunoscută de pe smartwatch-urile Huawei.

Ca și dimensiuni mi s-a părut că stă ceva mai bine față de pantagruelicul Huawei Watch Ultimate. Combo-ul Watch 4 Pro cu carcasă din aliaj de titaniu și curea din același material cred că s-ar putea să fie pe placul a destule persoane.

Legat de disponibilitatea în România nu vă pot da prea multe informații, doar că mai avem puțin de așteptat.

Fotografiile sunt făcute cu Huawei P60 Pro. Articolul NU face parte dintr-o campanie desfășurată cu compania chineză. Totuși, deplasarea la Munchen și testarea telefonului P60 Pro a fost posibilă prin intermediul Huawei România. 

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.