HUAWEI și-a actualizat linia de smartwatch-uri, iar unul dintre cele mai interesante produse mi se pare a fi HUAWEI Watch Fit3. 

Darius a testat HUAWEI Watch4 Pro Space Edition și eu am ales HUAWEI Watch Fit 3. L-am folosit pentru o săptămână, iar impresiile formate le-am grupat în materialul de față. 

De ce HUAWEI Watch Fit3 mi se pare a fi un smartwatch interesant?

🔺Ecranul cu luminozitate de până la 1500 nits este unul dintre punctele PRO pentru HUAWEI Watch Fit 3

Cred că este un best-buy, iar pentru aproximativ 150 euro primești unul dintre cele mai bune smartwatch-uri din piață. Punctează atât la partea de fitness, conectivitate și autonomie, dar și în ce privește designul aș spune că avem un pas în față de la compania chineză. 

Au făcut pasul de la o bandă de fitness, așa cum aș fi catalogat generațiile anterioare de Watch Fit spre un smartwatch cu ecran pătrat.

HUAWEI are un cuvânt greu de spus pe piața locală de smartwatch-uri și nu numai, iar Watch Fit3 mi se pare a fi o dovadă în acest sens. Totuși, haideți să-i descoperim specificațiile detaliate și review-ul în sine. 

@gadget.ro Huawei Watch Fit 3 este un smartwatch ce punctează atât prin stilul adus, dar și prin funcțiile de fitness avansate. #huawei #smartwatch #gadgetro ♬ sunet original – gadget.ro

Specificații 

Smartwatch

Date tehnice
HUAWEI Watch Fit3
Design + construcțieCarcasă din aluminiu, 4 variante de culoare: Gold, Silver, Pink, Tarnish - Negru, 6 variante pentru curea, coroană rotativă, certificare 5ATM în ce privește contactul cu apa
EcranAMOLED de 1.82 inci cu rezoluție de 480 x 408 pixeli și 347 ppi, luminozitate de până la 1500 nits și protecție cu sticlă 2.5D
Procesor-
MemorieHarmonyOS
Sistem de operareCompatibilitate cu Android 8.0 spre iterațiile mai noi și iOS 13 spre versiunile software mai noi;
ConectivitateWi-Fi pe 2.4 GHz, bluetooth 5.2, localizare prinGPS, GLONASS, BeiDou, GALILEO și QZSS, senzor IMU cu 9 axe (accelerometru, giroscop, magnetometru), senzor optic pentru măsurarea ritmului cardiac, senzor pentru lumina ambientală
Baterie400 mAh și încărcare la 5V / 1A în 60 de minute de la 0 la 100%, autonomie de până la 10 zile
Greutate26 gr. fără curea
Dimensiuni43.2 x 36.3 x 9.9 mm

Pachet și design 

🔺Cântărește doar 26 gr. fără curea, iar bateria încorporată este de…, 400 mAh

HUAWEI Watch Fit3 a sosit la review în varianta de culoare de numită Grey, iar curea în versiunea Grey Nylon. Sunt o mulțime de opțiuni. 

Sunt 6 variante de culoare pentru ceas: Alb cu curea din piele, Gri, Alb, Verde, Roz și Negru. Sunt și mai multe variante de curea: din piele albă, plastic, textil gri (nylon strap), plastic verde, alb, roz și negru (fluoroelastomer). 

L-am testat în varianta gri și cu o curea denumită Grey Nylon. Mi se pare a fi una dintre cele mai plăcute vizual combinații, iar dacă aș alege unul cred că la această variantă m-aș opri. 

Cureaua mai că nu o simți și nu deranjează absolut deloc. Mi s-a părut a oferi un feedback mai bun din punctul ăsta de vedere față de curelele fabricate din plastic. Și după ce am intrat cu ea în bazin, avea nevoie de până în 10 minute spre a nu mai avea apă aproape deloc. 

🔺Coroana rotativă impresionează prin feedback-ul oferit

Avem o evoluție a Watch Fit ca formă, iar Watch Fit 3 face pasul de la un display dreptunghiular și forma de bandă de fitness spre un display pătrat și formă de smartwatch. Aș spune că și funcțiile adăugate pe partea de conectivitate, sistem de operare, magazin de aplicații etc ajută în acest sens. 

Am uitat să punctez că în pachet veți primi pe lângă ceas + curea și un cablu de încărcare pe USB Type-C și cu doi pini & prindere magentică. Mă rog, mai sunt și manuale cu instrucțiuni, certificat de garanție etc. 

HUAWEI Watch Fit 3 are carcasă din aluminiu, iar de aici rezultă un plus în ce privește rezistența structurală. Pe lateral dreapta sunt și două elemente de control: buton fizic și coroana rotativă roșie (o pată de culoare în sensul bun al termenului). Cei 2 pini de încărcare sunt vizibil pe partea spate a ceasului, iar acolo descopriți și o parte din senzorii săi. Are certificare 5ATM în ce privește rezistența în submersie și îl puteți duce la bazinul de înot, așa cum am procedat și eu. 

Una peste alta, mi se pare că HUAWEI Watch Fit 3 este clar un mare pas în față raportat la generațiile anterioare. Este ușor și aproape că nu-l simți la încheietură, cureaua textilă este un alt plus, iar noul format i se potrivește mai bine. 

Ecran și sunet

🔺Display-ul este protejat cu sticlă 2.5D și bine încorporat în carcasa din aluminiu

Încorporează un display AMOLED de 1.82 inci cu rezoluție de 480 x 408 pixeli și 347 ppi. Luminozitatea urcă în peak până la 1500 nits. 

Display-ul este protejat cu sticlă 2.5D. Mi s-a părut a fi suficient de luminos, chiar și sub acțiunea razelor de soare nu sunt probleme. Raportul display / corp ar fi de 77%, iar rata de refresh a display-ului este la 60Hz. Ca luminozitate, densitate a pixelilor și greutate se situează peste modele precum Fitbit Versa 4 sau Apple Watch SE2. 

Sunetul cade în sarcina unui difuzor și pot fi preluate apeluri. Aș spune că se aude destul de clar, am putut în mașină să preiau un apel pe ceas și să înțeleg pe interlocutor (pe Galaxy Watch 6 nu reușesc mereu și am renunțat să preiau apelurile pe ceas). Au și funcție prin care se elimină apa din difuzor. 

HUAWEI Watch Fit 3 iese în evidență printr-un display cu luminozitate mare, printr-o bună încadrare a display-ului în  carcasa din aluminiu + protecție de sticlă 2.5D. Presupun că au ales o stică de bună calitate. Contează mult în timp dacă va trece proba zgârieturilor accidentale etc. 

Hardware, sistem de operare și aplicații 

🔺Companion perfect pentru activitățile de fitness desfășurate peste zi

Nu am găsit informații despre procesor, RAM și stocare. Până la urmă nici nu știu cât contează la un smartwatch. Rulează HarmonyOS și funcționează cu Android și iOS (de la Android 8 spre iterațiile software mai noi și de la iOS 13 spre software-ul mai recent). 

Aplicația Health cu care veți sincroniza ceasul se află în AppGallery și App Store, iar Galaxy Store apare cu mențiunea: În curând. Puteți să conectația ceasul la smartphone prin scanarea unui cod QR, pe unele modele funcționează automat și apare o notificare, iar pe iOS este nevoie de conectare la bluetooth și după aceea revenire în aplicația Health. 

Interfața este simplă și ușor de parcurs. Au actualizat UI-ul spre a se potrivi mai bine la formatul pătrat al display-ului. Sunt și fețe de ceas concepute special în acest sens. O apăsare pe coroana rotativă te aduce pe ecranul de start. Apăsare prelungă și alegi între fețele de ceas preinstalate sau descărcate, altele pot fi preluate din aplicația Health – subsecțiunea dedicată. Coroana rotativă ajută într-o multitudine de situații, de la redimensionarea aplicațiilor de pe ceas și până la navigarea prin UI, diferite setări etc. 

Cu swipe de sus în jos ai acces la setările rapide și de acolo spre setările propriu-zise ce sunt împărțite în bluetooth, mai multe conexiune, față de ceas și ecran principal, carduri personalizate, afișaj și luminozitate, sunete și vibrații, PIN, Notificări, buton jos (ce poate fi asignat în funcție de ce dorește fiecare), setări de antrenament, transmisii de date privind pulsul, sistem și actualizări și despre. Cu swipe de jos în sus poți descoperi ultimele mesaje și notificări. 

Huawei Health pe Huawei Watch Fit 3: 

Sunt peste 100 de sporturi pe care le recunoaște automat (fotbal, baschet, padel, până și…, esports). Informațiile preluate pe partea de monitorizare a ritmului cardiac pot fi încorporate în aplicații third party prin funcția Heart Rate Broadcast (spre aparatul folosit la sală, spre exemplu). Alte ceasuri nu au o varietate așa mare de sporturi recunoscute. 

🔺Au fost concepute multe fețe de ceas pe noul format al ecranului

Au îmbunătățit și algoritmii: HUAWEI TruSeen a ajuns la 5.5, iar monitorizarea somnului a ajuns la HUAWEI TruSleep 4.0. Managementul ciclului la femei a fost îmbunătățit spre a avea o acuratețe mai mare. 

🔺Huawei Health iese în evidență prin graficele bine puse la punct

Ideea este că HUAWEI și așa avea una dintre cele mai bune aplicații de Health, iar acum face un pas în față spre a veni cu informații cât mai bine puse la punct, ușor de parcurs și vaste în detalii. 

Am folosit ceasul la bazinul de înot și a recunoscut mișcările derulate acolo & le-a interpretat în consecință. Mi s-a părut că față de mai vechiul meu smartwatch de la Huawei se descurcă ceva mai sprinten în interfață, iar localizarea se face mai prompt pe partea de GPS etc. 

Este clar că de la an la an, smartwatch-urile sunt din ce în ce mai performante. Au și câteva aplicații ce pot fi aduse pe smarwatch, dar lista este încă destul de restrânsă. Pe viitor s-ar putea să avem o surpriză plăcută din acest punct de vedere. 

Conectivitate

🔺Cei 2 pini magnetic ce ajută în procesul de încărcare al bateriei

Este un smartwatch cu Wi-Fi single band pe 2.4 GHz, bluetooth 5.2, localizare printr-o suită de servicii precum GPS, GLONASS, GALILEO, BeiDou și QZSS (SUA, Rusia, Uniunea Europeană, China și Japonia). 

O sumendenie de senzori se află poziționați la bază. Are accelerometru, senzor pentru monitorizarea ritmului cardiac, difuzor pentru preluarea apelurilor și sunet etc. 

Autonomie

🔺Sunt oferite câteva zile de autonomie și în cel mai puternic scenariu de utilizare

Bateria de 400 mAh se încarcă prin cei doi pini magnetici și lipsește încărcarea wireless. Autonomia este evalută a ține până la 10 zile în anumite condiții, 7 zile la utilizare normală și 4 zile cu AOD activ. 

Da. Este un smartwatch ce la utilizare intensivă și cu AOD aduce 3 – 4 zile de autonomie, iar fără AOD urcă și la peste o săptămână. Încărcarea de la 0 – 100% se face în 60 de minute. 

Poți pleca într-un city break fără a avea grija charger-ului dedicat. 

Preț 

HUAWEI Watch Fit 3 – 769 lei (reducere de 100 lei până pe 3.06.2024 prin codul AWATCHFIT3100 și căștile HUAWEI FreeBuds SE 2 Isle Blue oferite ca bonus). 

La 669 lei primești ceasul de mai sus și căștile cu valoare de aprox. 200 lei. Mi se pare o ofertă de tip best-buy. 

Huawei Watch Fit 3
4.7 / 5 Gadget Score
Pro
  • ofertă de tip best-buy în această etapă de comandă, reducere de 100 lei + căști de peste 200 lei oferite ca bonus etc
  • display cu adevărat luminos și sub acțiunea directă a razelor de soare
  • sunet clar și puternic de la difuzorul integrat
  • ușor, carcasă din aluminiu și o sumendenie de variante pe partea de culoare a ceasului, a curelelor etc
  • interfață ușor de parcurs, adevărat companion pe partea de fitness
Contra
  • lispă încărcare wireless și necesitate de utilizare a unui conector specific
  • puține aplicații în magazinul dedicat
  • lipsă plăți NFC
Concluzii

HUAWEI Watch Fit 3 și-a propus să impresioneze nu doar prin funcțiile de fitness incluse, dar și prin designul său. Reușește să puncteze și pe partea de lifestyle. Este genul de smartwatch pe care-l poți lua la sală, dar și la birou. Impresionează prin funcțiile de fitness încorporate și se potrivește și într-o ședință de birou.

Am structurat punctele sale PRO și CONTRA.

Design
Hardware
Software
Autonomie
Pret / Specificatii

HUAWEI Watch Fit 3 a fost testat pentru o săptămână și a fost returnat. Opiniile exprimate aparțin exclusiv autorului.