Smartphone

IBM Simon este considerat a fi  un fel de strămoș al smartphone-urilor din prezent. Tehnologia a evoluat într-un ritm alert. IBM a vândut circa 50.000 de unități ale lui IBM Simon, în cele șase luni în care a fost prezent pe piață. Era disponibil în oferta unui operator telecom din SUA (15 state erau acoperite, fără prezență națională). Operatorul respectiv se numea BellSouth (AT&T-ul din prezent).

Câteva detalii legate de IBM Simon:

– display de 4.5 inch cu rezoluție 160×293 pixeli, monocrom, stylus inclus;

– procesor Vadem de 16 MHz pe 16-bit, 1 MB memorie RAM, 1 MB spațiu de stocare;

– baterie pe tehnologia nichel-cadmiu ce oferea o autonomie de 1 oră în convorbiri.

Preț – 899 dolari.

Ce diferenția IBM Simon de restul telefoanelor prezente până atunci în piață?

Faptul că prin intermediul său puteau fi trimise mesaje prin fax, permitea instalarea de aplicații prin portul PCMCIA și includea un client de mail, calendar. Termenul de smartphone a început a fi utilizat abia de prin 1997 – 1998, iar IBM Simon lansat pe 16 august 1994 a ajuns a fi considerat un precursor al telefonelor inteligente.

Sursa: AndroidAuthority.com

Categorii: telefoane-mobile
Tag-uri: IBMIBM Simon
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro, Canon 70D și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.