Diverse

Adevărul este că la câte informaţii trebuie să asimilăm în zilele noastre, o astfel de idee este cât se poate de bine venită.

Conform unui proiect de lege depus de curând în Parlament, statul român ar trebui ca într-un viitor nu foarte îndepărtat să trimită SMS sau email cetăţenilor săi prin intermediul cărora să îi anunţe pe aceştia când le expiră cartea de identitate, paşaportul sau chiar permisul de conducere. În iniţiativa legislativă se arată că informarea ar trebui făcută cu 90 de zile înainte de expirarea documentelor.

“Pentru cetăţean devine mai simplu să-şi înlocuiască, din timp, documentele care expiră, iar la ghişee s-ar putea evita cozile. Astfel, autorităţile competente vor putea să şi gestioneze mai eficient resursele şi să ofere servicii îmbunătăţite. Un astfel de sistem de notificare funcţionează cu succes în Republica Moldova. Cetăţenii primesc astfel de avertizări prin SMS, e-mail sau alte modalităţi, la alegere, prin intermediul platformei guvernamentale MNotify. XXX (numele partidului) consideră că astfel de modele de bună practică pot fi extinse uşor la nivel naţional şi în România”, se arată în comunicatul emis de partidul ce a iniţiat această propunere de lege.

În cazul în care autorităţile nu dispun de numărul de telefon sau adresa de email a cetăţeanului, atunci acesta va fi informat prin intermediul unei notificări trimise cu Poşta Română.

Domnii de la partid, cred că era util dacă prindeaţi şi un ITP sau chiar o rovinietă în program, că e jale 🤣😇🚗.

Sursa: agerpres.ro