Diverse

Nu ştiu în ce direcţie ne îndreptăm, însă cu siguranţă nu pare a fi una prea bună. Se pare că 2019 a fost ultimul an obişnuit, ultimul în care ne-am văzut liniştiţi de viaţa de zi cu zi. Din 2020 totul a luat-o razna, iar lucrurile merg din rău, în mai rău.

Pentru 2022 nu a fost suficient războiul din Ucraina, unul care se desfăşoară foarte aproape de graniţele noastre, acum ne pregătim şi de o criză a stocurilor pentru aproape orice. După cum probabil aţi văzut pe la televizor, în China au apărut noi focare de COVID-19, iar acolo autorităţile nu se joacă.

În prezent oraşe întregi sunt carantinate complet, adică oamenii nu au voie să iasă efectiv din casă. Cel mai mare dintre oraşele aflate în această situaţie este Shanghai, unul cu o populaţie de peste 26 milioane de locuitori. Regiunile aflate în carantină sunt responsabile pentru aproximativ 40% din PIB-ul Chinei, astfel că există numeroase fabrici, uzine a căror producţie este complet sau parţial oprită. Nici lanţul de aprovizionare nu stă prea bine, livrările către alte ţări fiind reduse la un minim mai mic decât cel din 2020, anul în care a apărut această pandemie.

Interesant este că mai multe provincii fără focare, printre care şi Jilin (cunoscută pentru numeroasele fabrici auto), au activităţile limitate pentru a preîntâmpina apariţia unor posibile focare.

Analiştii susţin că toate aceste măsuri luate de China vor afecta comerţul global, iar în perioada următoare vom asista la o lipsă de stocuri pentru mai multe categorii de produse, inclusiv componente auto, electronice, electrocasnice etc.

Via: digi24.ro

Categorii: diverse

Urmărește-ne pe Google News

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro și Acer Aspire V3-571G.