Smartphone

Am așteptat cu nerăbdare data de 5 septembrie pentru că astăzi se vor lansa noile telefoane Nokia Lumia cu noul sistem de operare – Windows Phone 8.  Vom avea spre sfârșitul zilei informaţii concrete despre Nokia Lumia 820 şi 920, până atunci însă ne mulţumim şi cu imaginile ce au apărut pe internet şi cu zvonurile despre acestea şi ceea ce auzim ne place.

Ambele modele se vor bucura de cel mai nou sistem de operare de la Microsoft  – Windows Phone 8.

Nokia Lumia 920

Despre Nokia Lumia 920 se spune că ar avea un ecran de 4.5 inch şi o cameră de 8 mp cu tehnologie PureView la care se adaugă o cameră frontală de 1.3 mp. Smartphone-ul va rula cu ajutorul unui procesor dual-core Qualcomm de 1.5GHz, acesta fiind primul telefon Windows Phone 8 dual-core al Nokia. Totodată, Lumia 920 va avea 32 GB de memorie, 1 GB de RAM, va dispune de slot pentru card de memorie, conectivitate 4G LTE și chip NFC pentru plăți online.

Nokia Lumia 820

Nokia Lumia 820  ar avea un ecran de 4.3 inch, memorie internă de 8GB cu posibilitate de mărire până la 32 GB prin slot-ul microSD. Procesorul este dual-core, de 1.5GHz şi 1 GB de RAM. În ceea ce priveşte camera, aceasta va fi la fel ca aceea a „fratelui mai mare – Lumia 920”, şi anume 8mp, dar nu suntem siguri că va dispune de tehnologia PureView. Un alt aspect interesant este că Lumia 820 va dispune de posibilitatea de schimbare a carcaselor, alegând dintr-o gamă de culori disponibile, după preferinţă.

Tehnologia interesantă cu care vine atât Nokia 920 cât şi Nokia 820 este încărcarea wireless, ceea ce permite utilizatorilor să îşi reîncarce telefonul simplu, fără cabluri, plasându-l pe pad-ul de încărcare. Acesta este aproape la fel de lung ca telefonul având un singur fir care probabil se conectează prin USB (detaliul nu apare în poză, deci avem îndoieli), dar dacă zvonurile despre compatibilitatea Qi sunt adevărate, utilizatorii vor putea alege să folosească încărcătoare diferite, de la alţi producători.

Chris Weber, vicepreşedintele Departamentului de Vânzări şi Marketing al Nokia a postat pe Twitter pe 15 august următoarele: “Samsung, ia aminte, noua generaţie Lumia va fi lansată în curând”.

Aşteptăm ca astăzi Nokia să prezinte telefoanele, urmând ca undeva la sfârşitul lunii octombrie sau la începutul lunii noiembrie acestea să fie lansate. Vom reveni de îndată ce vom avea veşti noi şi vom analiza concret forma, design-ul şi caracteristicile noilor Lumia.

Sursă: evleaks via the verge