Diverse

Europa reprezintă pentru Meta (Facebook) o adevărata pacoste, compania fiind amendată pe bandă rulantă pentru încălcarea regulilor GDPR (aplicabile doar în Uniunea Europeană) şi privacy. Regulile rămân în continuare stricte, tocmai de aceea noua reţea de socializarea Threads întârzie să fie lansată oficial şi pe bătrânul continent.

Aţi spune că doar Uniunea Europeană are această ambiţie în relaţia cu marile platforme sociale, însă şi Norvegia are o politică lipsită de toleranţă când vine vorba de securitatea online a cetăţenilor săi. Această ţară nu permite colectarea datelor utilizatorilor şi nici localizarea fizică a acestora, aspecte încălcate de către Meta.

În acest context, Datatilsynet (autoritatea de reglementare a datelor din Norvegia) a decis ca începând cu 14 august să amendeze Meta cu câte 1 milion de coroane norvegiene zilnic, adică puţin sub 100.000 de dolari. Măsura se va aplica până pe pe 3 noiembrie, însă dacă Meta nu renunţă la practicile actuale, aceasta poate fi prelungită pe o perioadă mult mai lungă.

Compania americană a solicitat deja în instanţă suspendarea deciziei Datatilsynet, audierea urmând a avea loc pe 22 august.

Sursa: reuters.com

Categorii: facebook
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.