Smartphone

Săptămâna începe cu o informaţie cu adevărat interesantă, asta dacă se va şi implementa la nivel oficial. Se pare că India intenţionează să interzică vânzarea smartphone-urilor chinezeşti mai ieftine de 12.000 rupii (undeva la 150 de dolari).

La prima vedere am putea crede că India are ceva cu China (între cele două oricum nu sunt cele mai relaxate relaţii), însă sursele actuale susţin că producătorii chinezi au acaparat puternic piaţa indiană a smartphone-urilor low-cost, iar producătorii locali suferă din acest punct de vedere (undeva la 80% din total sunt Made in China). Nume precum Micromax sau Lava au făcut presiuni pe lângă guvernul indian, iar acestea ar putea da roade chiar de anul acesta.

Dacă India va lua această decizie, patru nume mari din industrie vor fi afectate: Xiaomi (Redmi), Oppo (Realme), Vivo şi Transsion (Infinix, Tecno).

Cea mai tulburată din această situaţie ar ieşi Xiaomi, companie care ar pierde aproximativ 20 – 25 milioane de unităţi / an. Din vânzările totale din India, 66% sunt modele din categoria sub 150 de dolari.

Sunt foarte curios ce se va întâmpla, o astfel de decizie va agita apele până în China.

Sursa: bloomberg.com