gEV

În primăvara anului trecut Tesla a prezentat noi îmbunătăţiri pentru Tesla Model S şi X, unele cu impact în special la interior. Primele modele produse în noile variante au ieşit pe poarta fabricii în noiembrie 2021, iar de atunci a apărut o problemă cel puţin ciudată.

Una dintre cele mai vizibile schimbări este la nivelul volanului. Acesta a fost redesenat complet, în prezent forma sa fiind similară cu manşa unui avion. Modificarea volanului a adus cu sine şi repoziţionarea claxonului, acesta aflându-se undeva în dreapta-sus cum te uiţi la volan. Mulţi şoferi s-au plâns că actuala plasare este incomodă, claxonul fiind în anumite situaţii chiar greu accesibil.

Pentru că au fost suficient de multe reclamaţii, Elon Musk a confirmat că problema va fi rezolvată cu un viitor update software, urmând să mute claxonul în zona centrală a volanului, acolo unde suntem obişnuiţi să îl găsim. Se pare că zona centrală ce include airbag-ul pentru şofer şi logo-ul Tesla include butonul dedicat claxonului, însă acesta este dezactivat. O viitoare actualizare va permite activarea sa.

Domnu’ Elon, faceţi update-uri şi la alte maşini ? Am câteva propuneri pentru a mea 🤓🤓🤓.

Sursa: slashgear.com

Categorii: gev

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Aspire V3-571G.