Diverse

Se pare că adoptarea unui standard unic pentru încărcarea dispozitivelor mobile este o soluţie din ce în ce mai agreată când vine vorba de reducerea gradului de poluare cu deşeuri electronice.

După exemplul concret dat de Uniunea Europeană, producătorii globali se pregătesc să aplice o decizie similară şi în India. Guvernul indian a dat de înţeles că există deja o înţelegere între agenţiile guvernamentale şi cele private legate de introducerea formatului USB-C ca standard unic pentru dispozitive mobile precum smartphone-uri, tablete, laptopuri, smartwatch-uri etc.

Această standardizare ar afecta cel mai mult gigantul american Apple, însă compania a anunţat deja că se va supune modificărilor din Uniunea Europeană, astfel că o nouă reglementare similară din India nu ar face decât să sporească producţia de produse Apple cu port USB Type-C.

Dacă în Uniunea Europeană există o excepţie pentru laptopuri, acestea urmând a adopta noul standard cu 40 de luni întârziere, în India excepţia va fi reprezentantă de feature phone-uri. În această ţară se vând în continuare zeci de milioane de telefoane clasice, iar acestea ar urma să folosească un alt format, unul mai ieftin (probabil microUSB 2.0).

Lucrurile avansează foarte repede în India, astfel că sunt şanse foarte mari ca o lege pentru standardizarea unui port unic să apară curând, poate chiar în prima parte a anului viitor.

Sursa: macrumors.com

Categorii: diverse

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.