Retelistica

Aș spune că ANCOM au reușit să impresioneze prin noua inițiativă – ai semnal.ro, poți verifica semnalul de la Digi Mobil, Orange, Vodafone și Telekom la nivel de stradă.

Cum a fost realizată această hartă?

  • peste 250 de specialiști;
  • peste 240.000 de km parcurși în 5 luni (toate localitățile cu mai mult de 10 locuitori din România);
  • 5 luni – măsurătorile au fost efectuate în mai – septembrie, în peste 13.400 de localități. Au parcurs bulevarde, străzi principale și străzi secundare;
  • harta prezintă semnalul la interior și exterior + zonele neacoperite de semnal.

Este ușor de utilizat. Intrați pe aisemnal.ro, poți alege să te localizeze sau singur să alegi orașul sau satul în care dorești să ai mai multe informații legate de acoperire. Selectezi operatorul și tehnologia: 2G, 3G și 4G (la Digi Mobil doar 3G și 4G).

Aștept în 2020 un update pe hartă care să cuprindă și 5G-ul. :)

Declarație oficială:

“Campania de masuratori a ANCOM s-a derulat pentru a verifica in ce masura operatorii de telefonie mobila respecta obligatiile de acoperire cu servicii de voce asumate prin licente. Timp de aproape 5 luni am facut masuratori pe intreg teritoriul Romaniei, in toate localitatile cu mai mult de 10 locuitori, parcurgand peste 240.000 de km. A fost un efort imens, de echipa, fiind implicati peste 250 de specialisti, si ne bucuram ca avem un rezultat concret care va reflecta acoperirea reala cu semnal de voce in intreaga tara“, a declarat Cristin POPA, director executiv ANCOM. 

Categorii: retelistica

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează OnePlus 7T, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și laptopurile ASUS ROG G551 și ASUS Zenbook UX310UQ. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.