Hardware

În urmă cu ceva timp vă prezentam planurile Sony și TSMC pentru o fabrică de semiconductori în Japonia. Investiția urmează a fi în jur de 7 miliarde dolari. Intel are planurile sale, iar mai multe detalii veți avea în rândurile următoare.

Intel se pregătește să investească 20 miliarde dolari într-o fabrică de chipseturi ce va fi localizată în New Albany, Ohio. Și aici discutăm strict de investiția inițială ce urmează a se desfășura între 2022 – 2025. Terenul pe care va fi construictă mega-fabrica este de 400 hectare.

Vor fi două fabrici în etapa inițială și peste 3000 de locuri de muncă, 100 milioane dolari vor fi alocați de către Intel pentru sistemul educațional din Ohio spre a dezvolta talente locale și a finanța programe de cercetare.

Într-o etapă ulterioară vor extinde proiectul spre 8 fabrici. În cele 400 hectare vor face loc și către alți parteneri din ecosistemul Intel.

Înțeleg că SUA este la mare căutare pentru fabrici de semiconductoare. TSMC și Samsung au anunțat planuri în ce privește deschiderea de fabrici în Arizona și Texas.

Sursa: GSMarena.com

Categorii: hardware
Tag-uri: IntelSUA

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.