Noul iPhone 11 oferă camere superbe, un design mai durabil și o durată de viață excelentă a bateriei la un preț accesibil, ceea ce îl face un iPhone accesibil de cumpărat pentru majoritatea oamenilor.

PRO

 • Preț bun;
 • Procesor puternic;
 • Sistem excelent de camere;
 • Durata de viață a bateriei de o zi;
 • Opțiuni superbe de culoare;
 • Night Mode este excelent;
 • Procesor A13 Bionic super rapid.

CONTRA

 • Afișajul este bătut de concurență;
 • Adaptorul de încărcare rapidă nu este inclus;
 • Bretonul neschimbat pe partea din față;
 • Doar 64 GB de memorie. 

De ce este noul iPhone la un preț mai mic față de generația precedentă la debut?

Este rar ca Apple să devină semnificativ mai bun de la o generație la alta și, de asemenea, mai ieftin. Dar acest lucru se aplică la noul iPhone 11. În mod normal, prețurile smartphone-urile urcă la telefoanele de nouă generație, chiar și pe modelele de nivel de intrare. În contextul în care iPhone XR de anul trecut a pornit de la 749* de dolari, te-ai fi așteptat ca iPhone 11 să coste la fel de mult sau chiar mai mult. Cu toate acestea, acest nou model vine cu un preț de pornire de 699 de dolari*, în timp ce iPhone 11 Pro începe de la 999 dolari, iar  iPhone 11 Pro Max începe de la 1.099* dolari (* prețurile din SUA).

Există o serie de factori care contribuie la această economie de costuri, dintre care primul este un declin semnificativ al vânzărilor pentru noile telefoane mobile. Oamenii își țin telefoanele mult mai mult și refuză să le actualizeze de fiecare dată când cel mai nou și mai strălucitor telefon intră pe piață. De fapt, Apple a raportat scăderi ale vânzărilor de două cifre în ultimele trei trimestre, potrivit CNN Business.

Războiul comercial cu China a provocat, de asemenea, o scădere accentuată a cererii.

De asemenea, compania pare să se concentreze mult mai mult pe software în aceste zile, cu anunțuri despre îmbunătățiri și completări la serviciile de abonament. Și vrei să îi atragi pe oameni la servicii de abonament, are sens să reduci prețul gadgeturilor care oferă cel mai bun acces la aceste servicii.

Ce oferă noul iPhone 11?

Design: colorat și mai durabil  – Designul iPhone 11 este un amestec de familiar și proaspăt. Partea din față și partea laterală sunt destul de asemănătoare cu iPhone XR, inclusiv cu bretonul în partea de sus, bandă de aluminiu și margini oarecum ciudate. Cea mai mare schimbare de design de pe iPhone 11 este ceea ce nu vezi. Apple susține că acest telefon are cea mai dură sticlă – pe față și pe spate – de pe orice smartphone.

Acest dispozitiv are, de asemenea, rezistență la apă IP68, ceea ce înseamnă că poate rezista în 2 metri de apă timp de 30 de minute. iPhone XR putea rezista doar la 1 metru.;

Ecran și sunet: Încă excelent (pentru un LCD), sunet mai imersiv

Ecranul iPhone 11 Liquid Retina HD este în continuare de 6,1 inci ca pe iPhone XR cu aceeași rezoluție de 1792 x 828. Este fantastic pentru un ecran LCD, cu culori vibrante și luminozitate excelentă, dar nu este totuși un ecran OLED.

Când vine vorba de sunet, noul audio al iPhone 11 oferă o scenă sonoră mai largă, completată cu suport Dolby Atmos. Noul iPhone oferă și un sunet mai robust.

Camere: un upgrade major;

Mulțumită unui nou senzor wide, iPhone 11 face o treabă mult mai bună decât vechile iPhone-uri, în ceea ce privește fotografiile cu puțină lumină. Și Modul Noapte demarează automat.

Cealaltă îmbunătățire vine de la noua cameră ultra-wide de 12 MP a iPhone 11, care se alătură camerei standard de 12 MP. Această caracteristică îți va permite să încadrezi de până la patru ori mai mult, datorită unui câmp vizual de 120 de grade. De asemenea, Apple duce Smart HDR la nivelul următor pe iPhone 11, deoarece inteligența artificială poate înțelege care este subiectul și să păstreze detaliile pe care le dorești, păstrând totuși și umbrele.

Performanța: A13 Bionic este într-adevăr cel mai rapid din lume

Apple a avut deja cel mai rapid procesor într-un telefon și și-a extins avantajul cu cipul A13 Bionic din interiorul iPhone 11. Apple susține că acest cip oferă performanțe cu 20 la sută mai rapide pe toată placa, inclusiv procesor, grafică și AI.

Categorii: telefoane-mobile

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro, Canon 70D și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.