Smartphone

iPhone 6 împreuna cu fratele mai mare iPhone 6 Plus sunt deja vedetele acestei toamne în materie de vânzări: au depăşit deja 10 milioane de comenzi la câteva zile de la lansare. Deşi preţurile sunt piperate, fanii Apple încă fac cozi la magazinele oficiale pentru a-şi procura noul device cu iOS 8.

Cu toate acestea, iFixit (cunoscuţi pentru că dezmembrează orice device nou apărut) au realizat o operaţie chirurgicală pe cord deschis noului iPhone 6. În urma acesteia, au descoperit care este preţul de fabricaţie pentru ultimul smartphone Apple:

– placa de bază => 126 dolari

– ecranul Retina HD de 4.7 inci => 41.5 dolari

– camera foto de 8 megapixeli => 16.5 dolari

– bateria Li-Ion de 1.810 mAh => 3.5 dolari

– difuzoare => 7 dolari

– alte costuri => 32.5 dolari

La un calcul rapid, fabricarea unui smartphone iPhone 6 costă aproximativ 227 dolari. Dacă ne gândim rapid că cea mai ieftină variantă iPhone 6 în România este de 3.499 lei, adică aproximativ 1021 dolari, vă las să faceţi voi calculele cât reprezintă celelalte costuri mai mult sau mai puţin existente.

iphone 6

SursaA: CNN.com

Urmărește-ne pe Google News

Despre autor

Cosmin Muşat

Redactor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri de aplicaţii, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează LG G2 şi tableta LG G Pad 8.3.