Software

Săptămâna începe cu o veste interesantă din lumea gaming-ului şi anume aceea că producătorul japonez de jocuri Sega Sammy Holdings vrea să cumpere compania finlandeză Rovio Entertainment Corporation, cea cunoscută pentru faimosul joc Angry Birds.

Sega oferă un preţ de 9.25 euro / acţiune, adică o sumă totală de aproximativ 706 milioane de euro. Imediat după publicarea acestui anunţ, acţiunile Rovio au crescut cu 18.8%, în timp ce acţiunile Sega Sammy Holdings au scăzut cu 4.2%. Specialiştii japonezi susţin că vremea jocului Angry Birds a cam apus, de aceea achiziţia nu pare a fi pe placul investitorilor.

Cu toate acestea, Haruki Satomi, CEO-ul Sega Sammy Holdings, are aşteptări mai de la această tranzacţie: „Sunt încrezător că, prin combinarea celor două branduri, a personajelor, a bazei de fani, precum și a culturii și funcționalității corporative, vor exista sinergii semnificative în viitor”.

Rovio este scoasă de ceva timp la vânzare, până mai de curând compania finlandeză purtând tratative cu israelienii de la Playtika Holding Corp., însă în acest caz discuţiile s-au oprit luna trecută.

Sursa: reuters.com

Categorii: jocuri-aplicatii
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.