Joaca sah in Facebook Messenger Software

Cu toate că platforma Facebook Messenger este una din cele mai utilizate, aplicațiile dedicate platformelor mobile aflându-se în topul instalărilor, Mark Zuckerberg dorește să ne pierdem și mai mult timp utilizându-le. În acest sens Facebook oferă utilizatorilor săi posibilitatea de a juca diferite jocuri direct din fereastra de messenger.

Unul din aceste jocuri este clasicul Șah, o alegere nu prea inspirată, aș zice, dacă e să ne uităm la cele mai populare jocuri și aplicații disponibile pe Facebook. Dar na, poate așa mulți utilizatori vor descoperi o pasiune pentru acest joc.

Versiunea de Șah ce poate fi jucată în Facebook Messenger este una de tip command line, ceea ce înseamnă că pentru fiecare mutare va trebui să tastezi o comandă. O metodă mai puțin convențională într-o perioadă în care accentul se pune mai mult pe interfețele grafice și ușurarea utilizării acestora, însă nu e nevoie decât de câteva meciuri pentru a reține cele mai uzuale comenzi.

Cum funcționează acesta?

Pentru a porni un joc de Șah cu un prieten Facebook tot ce trebuie să faci este să tastezi în fereastra conversației comanda @fbchess play

Joaca sah in Facebook Messenger

Pentru a muta o piesă va trebui să menționezi destinația acesteia. De exemplu, pentru a muta pionul din poziția E2 în căsuța E4 va trebui să tastezi comanda @fbchess e4 sau @fbchess Pe4. Aceste comenzi nu vor actualiza imaginea tablei de șah afișată la începutul jocului, ci va genera una nouă ce va reflecta ultima mutare. O metodă brută aș zice, însă îți dă posibilitatea să vezi un istoric al mutărilor.

Joaca sah in Facebook Messenger

Pentru o listă completă a comenzilor disponibile va trebui să tastezi comanda @fbchess help.

Joaca sah in Facebook Messenger

Deși modul de joc nu este unul complicat, cea mai mare problemă este generată de bariera lingvistică. Jocul este disponibil doar în limba Engleză iar mutările se fac folosind aceeași limbă. Poate pentru jucătorii experimentați aceasta nu prezintă o problemă, însă pentru cei ce poate descopră acest joc frumos folosind Facebook Messenger această limitare poate fi una ceva mai greu de trecut peste.