Arhiva-Tablete - altele

Pe lângă e-reader-ul Kindle cu paperwhite a sosit și tableta Kindle Fire HD care poate fi considerată un upgrade serios față de generația anterioară, păstrează designul și diagonala ecranului de 7 inch.

– display de 7 inch cu rezoluție 1280×800 pixeli, procesor TI OMAP 4460 la 1.2 GHz;

– de 2x mai multă memorie RAM = 1 GB memorie RAM, baterie mai mare;

– preț de la 199 dolari pentru versiunea Wi-Fi și livrarea din 14 septembrie în SUA.

Revin cu mai multe detalii și fac update la acest articol cu toate informațiile de ordin tehnic.

Trebuie să clarific câteva aspecte. Kindle Fire SD este numele sub care această tabletă a fost dezvoltată și nu se va regăsi în magazine ci va fi promovată ca Kindle Fire, deși observați că sunt diferențe serioase față de precedenta generație. Există și Kindle Fire HD de care urmează să scriu într-un articol separat cu display de 8.9 inch cu rezoluție 1920×1200 pixeli.

Câteva imagini de presă pentru Kindle Fire SD:

 

Update: Se impun câteva precizări. Se pare că Amazon va promova ambele tablete sub denumirea Kindle Fire HD, asta pentru că HD nu vine de la display cum ne așteptăm ci de la camera frontală capabilă să filmeze HD. 

 

Avem 4 tablete Amazon, dar au fost așa de multe aseară că le-am încurcat: Kindle Fire în generația 2012 cu procesor mai rapid cu 40% față de generația anterioară – un TI OMAP 4430 la 1.2 GHz + 1 GB memorie RAM, Kindle Fire HD de care am scris mai sus, Kindle Fire 8.9 inch + versiune cu 4G LTE, procesor TI OMAP 4470 dual-core la 1.5 GHz, 16, 32 sau 64 GB spațiu de stocare, display de 8.9 inch cu rezoluție 1920×1200 pixeli.

Sursa: TheVerge.com

Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.