Diverse

Koyos.ro dorește să-și eficientizeze operațiunile și a reușit integrarea platformei e-commerce Magento MultiStore cu ERP-ul Oracle E-Business Suite. Ei spun că ar fi și singura integrare în România de acest fel.

Astfel se obține automatizarea procedurilor de la comandă online până la livrare și încasare. A fost un efort de durată ce a implicat nouă luni de dezvoltare. Sunt două magazine online ce opererează pe această structură: Koyos.ro și SigmaNET.ro. Site-urile create sunt optimizate pentru motoarele de căutare, se oferă integrarea cu rețelele sociale, voucherele și politica de discounturi se implementează mai ușor.

Și la nivel de securitate s-a specificat că au optat pentru private cloud și soluția a fost gândită spre a oferi scalabilitate, ușurință în a face față unui trafic pe site mult mai mare ca în genul promoțiilor din Black Friday etc.

Declarații oficiale:

Dana Iorga, Director General Koyos.ro: “Integrarea celor două platforme a fost un pas firesc în contextul dezvoltării afacerii noastre, venit ca urmare a nevoii consolidării fluxurilor de lucru ale KOYOS.ro şi SigmaNET.ro. Implementarea soluţiei de e-commerce cu ERP-ul Oracle înseamnă fiabilitate sporită şi eficientizare pentru orice magazin online care înregistrează trafic foarte mare şi nenumărate comenzi. Este şi motivul pentru care credem că putem veni în sprijinul companiilor ce înregistrează volume de vânzări foarte mari, care doresc să-şi dezvolte prezenţa online la costuri accesibile, fără investiţii masive în software, licenţe şi dezvoltare.

“Platforma noastră este viabilă atât pentru companiile cu un singur magazin online, cât şi pentru cele ce vor să dezvolte mai multe, pe segmente diferite de piaţă, ce pot fi administrate simplu şi eficient dintr-o singură interfaţă. Prin integrarea magazinului online cu ERP-ul Oracle, adăugarea unor site-uri noi este extrem de rapidă. Managementul stocurilor este realizat în timp real şi include mecanisme automate de rezervare a produselor comandate. Politicile de preţuri pot fi independente pentru fiecare site, iar actualizarea automată a datelor despre stocurile şi preţurile furnizorilor se face de mai multe ori pe zi”. 

Categorii: retail

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Vivo X80 Pro, Canon 70D și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.