Lamborghini Centenario gAuto

Lamborghini a venit la Salonul Auto de la Geneva cu două ediții limitate: Huracan LP 610-4 Avio și exclusivistul Centenario, care va fi produs în numai 40 de exemplare, fiecare la un preț de 1.75 milioane de euro, fără taxe.

Culorile și materialele folosite în crearea lui Huracan LP 610-4 Avio reprezintă un omagiu adus domeniului aviației și al aeronauticii, domeniu din care Lamborghini s-a inspirat încă de la începuturile sale.

Lamborghini Huracan LP 610-4 Avio Back

Noul Huracan Avio oferă în configurația standard o serie de caracteristici funcționale, inclusiv sistemul de ridicare, sistemul de control al vitezei de croazieră și opțiunea GPS. Caracterul unic al noului Avio este dat de finisajele interioare și exterioare.

Huracán Avio este disponibil în cinci variante de culori, create special pentru acest model: culoarea standard Grigio Falco, cu finisaj sidefiu, și patru culori mate opționale: Blu Grifo, Grigio Nibbio, Grigio Vulcano și Verde Turbine. Numele culorilor sunt preluate din istoria Academiei Forțelor Aeriene Italiene.

Lamborghini Huracan LP 610-4 Avio Interior

Interiorul din piele neagră este realizat în combinație cu Alcantara, de asemenea, de culoare neagră, care are un motiv hexagonal gravat cu laser, disponibil pentru prima dată pe versiunea Avio. Logo-ul L63 este brodat manual pe părțile laterale ale scaunelor. Culoarea folosită la interior poate fi, la fel ca și exteriorul, personalizată prin programul “Ad Personam”.

Versiunea Avio dispune de toate specificațiile tehnice care l-au făcut celebru pe Huracan: motorul V10 aspirat de 5.2 litri, cu o putere de 610 CP; cutia de viteze cu șapte trepte și dublu ambreiaj; șasiul hibrid din aluminiu și fibră de carbon; raportul putere/greutate de 2.33 kg/CP și performanțele uluitoare: 0 – 100 km/h în 3.2 secunde și o viteză maximă de peste 325 de km/h.

Lamborghini Huracan LP 610-4 Avio va fi construit în numai 250 de exemplare, iar prețul va depinde de personalizarea pe care clientul o va alege.

Dacă 250 de exemplare vi se par prea multe pentru o serie limitată, ce ziceți de 20? Doar câte 20 de unități Lamborghini Centenario vor fi produse în varianta coupe și 20 în versiunea cabrio. Acest grad de exclusivitate are însă prețul său și, după cum am precizat deja, Centenario va costa cel puțin 1.75 milioane euro, căci peste acesta se mai adaugă taxe specifice fiecărei țări. Puteți să vi-l doriți cât vreți și chiar să vi-l permiteți, tot degeaba. Toate cele 40 de unități au fost deja vândute…

De unde numele Centenario? De la împlinirea a 100 de ani de la nașterea fondatorului companiei cu sediul în Sant’Agata Bolognese, Ferruccio Lamborghini.

Haideți să vedem ce primesc cei 40 de fericiți cumpărători ai unui Lamborghini Centenario:

  • motor V12 de 6.5 litri, aspirat natural, ce dezvoltă 770 CP la o turație de 8600 rpm;
  • accelerație: 0 – 100 km/h în 2.8 secunde și 0 – 300 km/h în 23.5 secunde;
  • viteză maximă de peste 350 km/h;
  • distanță de frânare până la oprirea pe loc: de la 100 km/h în 30 metri și de la 300 km/h în 290 metri;
  • greutate de 1520 kg, ce se traduce într-un raport de 1.97 kg/CP.

Galerie de imagini cu Lamborghini Centenario:

 

Categorii: gauto

Urmărește-ne pe Google News

Despre autor

Darius Pană

Editor pe Gadget.ro din septembrie 2014. Pasionat de tehnologie, automobile și fotografie. Scrie recenzii pentru telefoane mobile, automobile, dispozitive din zona audio, monitoare, televizoare, aparate foto și orice alt gadget. Folosește Realme GT 2 Pro, Canon EOS M200 + Canon EF-M 22mm 1:2, Canon EF-S 15-85 mm 1:3.5-5.6 IS USM și Canon EF 50mm 1:1.8 STM.