Ford GT gAuto

Revin azi cu ce s-a mai prezentat în premieră la Geneva, de data aceasta la standul Ford. Poate cele mai importante noutăți sunt cele trei noi modele din gama Vignale, cu Edge și S-Max în variante finale și Kuga încă în stadiul de concept, însă nu foarte departe de versiunea de serie. Din gama sportivă avem extremul Ford GT și o Fiesta ST mai puternică.

Începem cu cele trei modele din seria Vignale. Edge și S-Max or să se alăture cât de curând lui Mondeo Vignale, iar Kuga este și ea foarte aproape de versiunea de serie, tot în ediție premium, chiar dacă la Geneva a fost adus un concept.

Ford Edge Viganle reprezintă primul SUV full-size pe care compania americană îl propune pentru piața europeană. Prețurile și disponibilitatea urmează să fie anunțate mai târziu anul acesta. Voi reveni cu detalii imediat ce vor deveni disponibile, pentru moment avem o galerie foto cuprinzătoare pentru fiecare model nou Ford de la Geneva.

Galerie de imagini cu Ford Edge Vignale:

S-Max Vignale va permite familiilor numeroase să călătorească de acum într-o ambianță și mai primitoare. De ce a ales Ford să propună o echipare cu valențe premium pentru S-Max? Pentru că o bună parte dintre clienții monovolumului vin din zona premium, înlocuind un astfel de automobil cu un S-Max.

Galerie de imagini cu Ford S-Max Vignale:

Ford Kuga Vignale nu a fost arătat în varianta finală, cea care va fi disponibilă alături de toate modelele Vignale în locațiile Ford Store. În schimb ne-au adus un concept pentru Kuga Vignale, care însă nu pare deloc departe de versiunea de serie.

Galerie de imagini cu Ford Kuga Vignale Concept:

Nu ofer mai multe detalii despre niciunul dintre modelele din acest material pentru că acum nu facem decât să le prezentăm succint și mai mult prin intermediul imaginilor. Din momentul în care vom avea mai multe informații pentru fiecare dintre ele, vor urma articole dedicate. Menționez doar că Ford Mondeo, Edge și S-Max, toate în echiparea Vignale, vor veni standard cu sistemul de infotainment SYNC 3.

Fiesta ST200 este o versiunea și mai sportivă a actualului Fiesta ST. Așa cum spune și denumirea, avem acum 200 CP (față de 182 CP varianta normală ST) din același motor EcoBoost de 1.6 litri. Cuplul motor este însă cel care se bucură de o creștere mai generoasă – 290 Nm față de 240 Nm, adică cu 50 Nm în plus. Sperăm să putem testa în viitor acest model și să venim cu toate impresiile.

Galerie de imagini cu Ford Fiesta ST200:

La standul Ford poate fi admirat și supercarul GT, atât în varianta de stradă, cât și în versiunea care va participa în cadrul Campionatului Mondial de Anduranță, ce începe în aprilie prin cursa de la Silverstone. Calendarul complet al campionatului îl puteți consulta la sfârșitul acestui articol.

Galerie de imagini cu Ford GT:

Categorii: gauto
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Darius Pană

Editor pe Gadget.ro din septembrie 2014. Pasionat de tehnologie, automobile și fotografie. Scrie recenzii pentru telefoane mobile, automobile, dispozitive din zona audio, monitoare, televizoare, aparate foto și orice alt gadget. Folosește Realme GT 2 Pro, Canon EOS M200 + Canon EF-M 22mm 1:2, Canon EF-S 15-85 mm 1:3.5-5.6 IS USM și Canon EF 50mm 1:1.8 STM.