Diverse

Gigantul chinez LeEco (fostul LeTV) îşi dezvoltă sfera de influenţă atât în China, cât şi la nivel global, iar cel mai nou pas concret făcut în acest sens este dat de achiziţia a 11% dintre acţiunile grupului Coolpad Group Limited. În condiţiile în care încă din 2015 mai deţinea 18% din acţiunile Coolpad, LeEco devine astfel cu 29% acţionarul majoritar al companiei chineze.

Interesant este că Coolpad este unul dintre cele mai mari ODM-uri din China, fiind principalul furnizor a mai multor companii cunoscute din lumea telefoanelor inteligente (exemplu: Micromax din India). Dacă nu mă înşel există companii şi în România care rebranduiesc terminale Coolpad.

LeEco a anunţat că nu va modifica strategia grupului Coolpad, însă vor încerca să lanseze împreună device-uri cu preţuri foarte avantajoase pentru utilizatori. Rămâne de văzut ce surprize vom primi în perioada următoare.

ColpadLeEco-1

Sursa: gizmochina.com

Categorii: diverse

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.