Hardware

Lenovo promovează din ce în ce mai mult brandul Motorola la nivel mondial, iar pentru a-l face şi mai atrăgător compania chineză caută soluţii pentru cele mai deranjante probleme în utilizarea unui smartphone în viaţa de zi cu zi. Una dintre acestea este sensibilitatea display-urilor la diverse şocuri.

La momentul actual device-urile Motorola tip flagship utilizează o tehnologie denumită ShatterShield care promite o rezistenţă sporită a ecranelor. Din păcate ShatterShield a primit numeroase review-uri negative din partea utilizatorilor, deoarece permite o zgâriere mult mai uşoară a display-urilor şi astfel apare un discomfort vizual deranjant.

Lenovo caută alte opţiuni, iar de curând a brevetat în Statele Unite ale Americii ecranul care se vindecă singur. Din descrierea făcută de companie, atunci când un display este zgâriat sau crăpat, utilizatorul are la dispoziţie în setări o funcţie de vindecare. Procesul de reparaţie durează de la câteva minute, până la câteva zeci de minute, iar pe parcurs nu trebuie atins ecranul în niciun fel. Acest brevet este mai mult decât interesant, însă din imagini se observă clar că la crăpături mai puternice există şanse destul de mari ca ecranul să rămână totuşi cu nişte urme vizibile, deci vindecarea nu are o reuşită de 100%.

Pentru a obţine aceste rezultate, Lenovo va utiliza un material cu memorie care va şti să se întoarcă la nevoie la forma sa iniţială. Procesul în sine are loc doar la temperaturi ridicate, de aceea compania chineză va integra sub ecran un element de control termic care se va activa la nevoie.

Sursa: gizmochina.com