Retelistica

La începutul acestui an, Oppo şi Nokia au încheiat un acord şi se părea că apele se vor calma în disputele legate de patente, însă nu este deloc aşa.

Mai nou a apărută o altă neînţelegere între Lenovo & Motorola pe de o parte şi InterDigital pe de altă parte. Se pare că InterDigital deţine patente importante în ceea ce priveşte tehnologia WWAN, esenţială pentru tot ce înseamnă conectivitate când vorbim de internetul mobil.

Aşa cum s-a întâmplat şi în cazul Oppo vs Nokia, InterDigital cere o anumită sumă de bani, iar Lenovo şi Motorola nu sunt de acord să o plătească considerând-o nejustificat de mare. La începutul acestei luni un tribunal din München a dat dreptate InterDigital şi chiar dacă este prima instanţă şi mai sunt căi de atac, decizia a devenit aplicabilă.

Astfel, în prezent, Lenovo şi Motorola nu mai au voie să comercializeze în Germania niciun produs care foloseşte tehnologii precum GSM, UMTS, LTE şi 5G. Aici sunt incluse foarte multe device-uri precum smartphone-uri, tablete, laptopuri etc.

Pentru că unde-i lege nu-i tocmeală, Lenovo şi Motorola au scos deja de pe site-urile lor din Germania toate produsele afectate, ceilalţi retaileri având dreptul să vândă în continuare ce mai au pe stoc. Am intrat de curiozitate pe site-ul german al Motorola şi arată deplorabil. Utilizatorii mai pot găsi acolo informaţii doar despre căşti wireless şi câteva accesorii. Nimic altceva, totul este şters.

Sursa: gizmochina.com